× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open
  • Dvodnevni posjet

ucenici-kresevo-vukovac.jpg

Učenici devetih razreda Osnovne škole ''Dr. Boris Ćorić'' Kreševo su jučer s Globtourom uspješno stigli do Vukovara gdje će dva dana sudjelovati u terenskoj nastavi iz povijesti u Vukovaru,piše kresevo.info.

Učenike završnih razreda vode nastavnice Kristina Malenica i Martina Alaupović Miloš.

Posjet Vukovaru učenika završnih razreda osnovnih škola iz BiH temelji se na sporazumu o međusobnoj suradnji sklopljenom između Ministarstva hrvatskih branitelja RH i ministarstava nadležnih za obrazovanje i znanost u BiH te Odjela za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH, kao i gradova i općina u BiH u kojima se provodi škola po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, pa je učenici i roditelji za ovo putovanje neće snositi troškove.

Tijekom posjeta Vukovaru stručni predavači i predstavnici institucija koje će posjetiti će učenike upoznati s pojedinostima vezanim za opsadu Vukovara, organizaciju otpora, stradanjima i svim nedaćama s kojim su se susreli žitelji „Grada heroja“.
Također, tijekom posjeta učenici će se upoznati s bogatom kulturno – povijesnom baštinom kraja kojeg posjećuju.

Posjetit će Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Put spasa – Kukuruzni put, muzejski dio Vukovarske bolnice, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Ovčaru i Spomen dom Ovčara, Vukovarski vodotoranj i ostala mjestima koja svjedoče o brutalnoj agresiji i ratnim stradanjima.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.