× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • Središnja Bosna

vijenac-kis-spomenik-hvo.jpg

Obilježavanje 31.obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane i 18.obljetnice utemeljenja 1.pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH bit će upriličeno od 3.do 11.travnja.

Hrvatsko vijeće obrane bilo je oružana snaga i najveće upravno tijelo HRHB. HVO je osnovan 8.travnja 1992.godine,a nakon reforme obrane 2005.godine transformiran je u 1.pješačku (gardijsku)pukovniju, jednu od tri pukovnije koje djeluju u sklopu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. 

S obzirom kako 8.travnja katolici obilježavaju Veliku subotu, a 9.travnja slavi se Uskrs - najveći katolički blagdan, osnutak HVO-a obilježit će se nešto ranije, odnosno kasnije kada je u pitanju središnja svečanost.

U gradovima i općinama u kojima je djelovao HVO bit će upriličeno polaganje vijenaca ispred spomen-obilježja.

U Kiseljaku, Kreševu i Fojnici obilježvanje će biti upriličeno istog dana, 3.travnja. U Kiseljaku će biti u 10 sati, u Kreševu u 12 sati, te u Fojnici u 14 sati.

Istog dana, obljetnica osnutka HVO-a i utemeljenja 1.pješačke pukovnije bit će i u : Bugojnu (14 sati),Uskoplju (16 sati),Busovači (16 sati),Novom Travniku (10 sati),Travniku (12 sati) te Dobretićima (15 sati).

Od ostalih gradova vrijedi istaknuti kako će obilježavanje u Sarajevu biti 5.travnja u 09:30, u Varešu 4.travnja u 15 sati, u Vitezu 5.travnja u 12 sati, te u Jajcu 5.travnja u 16 sati. 

Središnja svečanost obilježavanja bit će upriličena u Mostaru 11.travnja.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.