ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Stanje na cestama

bihamk

Magla i niska naoblaka smanjuju vidljivost na području Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad), Oštrelja (Bosanski Petrovac-Drvar) i Rostova (Bugojno-Novi Travnik), kao i na dionicama Lanište-Ključ i Žepče-Doboj, te uz rijeku Spreču.

Prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji pješačke staze u naselju Olovske Luke, na magistralnom putu Olovo-Kladanj. U vremenu od 07 do 16 sati vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog minerskih radova, danas će od 11.30 do 14.30 sati za promet biti zatvoren put Šipovo-Kupres (u Novom selu).

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina) prekinut je promet za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se prekida od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su sanacijski radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar (na dijelu Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 16 sati prometuje naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet prekida i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvajaju se putevi: Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17