ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
02.-15. kolovoz

Udruga mladih „Korak“ Brnjaci dobila je Javno priznanje Općine Kiseljak za humanitarne aktivnosti i okupljanje velikog broja mladih zahvaljujući upravo mladim ljudima koji su njeni članovi. I ove godine od 02. do 15. kolovoza raspisan je javni poziv za prijem novih članova.

O radu Udruga i njenih članova, najbolje ćete saznati upravo od njih. Za Art.info o volontiranju i radu u Udruzi mladih „Korak“ Brnjaci, govorile su Ana Melezović i Tea Gluvačević.

 

Šesnaestogoišnja Ana, učenica trećeg razreda Jezične gimnazije Srednje škole u Kiseljaku i pored toga što je aktivna framašica i volonterka Crvenog križa Općine Kiseljak, već godinu dana sudjeluje i u radu Udruge.

„Udruga mladih "Korak" je moja matična organizacija koja mi pruža priliku da radim sve ono što volim i želim, omogućavaju svim članovima, pa tako i meni napredovanje u oblasti omladinskog aktivizma. U suštini imamo potpuno slobodu biti ono što jesmo, sudjelovati u svim projektima i manifestacijama, a da smo pri tome društveno odgovorni što je naša misija“, objasnila nam je Ana.

Ana Melezović jedna je od 24 polaznika iz cijele Bosne i Hercegovine i Srbije na razmjeni mladih u okviru projekta Kultura dijaloga kao dio Zajedničkog regionalnog programa Dijalog za budućnost, koji sprovode agencije Ujedinjenih nacija, gdje će razvijanjem svojih znanja i vještina od svoje lokalne zajednice stvoriti bolje mjesto za sebe i svoje vršnjake.

„Imam visoka očekivanja od ovog projekta i iskreno se nadam da će opravdati moja očekivanja. Očekujem da ću steći znanja kako potaknuti druge mlade u stvaranju promjena. Svjedoci smo mnogih potencijalnih i ambicioznih mladih ljudi kojima treba samo putokaz i podrška u ostvarenju promjena. Vjerujem da ću po završetku projekta biti bogatija novim saznanjima, vještinama ali i iskustvom kako bih bila primjer mladima u svojoj zajednici“, odlučno je Ana zaključila.

 

Tea Gluvačević  mlada je aktivistinja i članica Udruge mladih "Korak" punih godinu dana. Po zanimanju je medicinska sestra, ali u svoje slobodno vrijeme se bavi i spisateljstvom.

„Ono što me osobito privuklo da budem dio ovog divnog okruženja prvenstveno je sve ono što naša  udruga radi i čime se bavi te kako doprinosi zajednici. Obzirom na sve to poželjela sam biti dio jedne utjecajne zajednice“, kaže,  te ističe da volonterskim radom osim što pomaže drugima i sama se osjeća ispunjeno, a rad je olakšan jer se osobine volontera međusobno upotpunjavaju.

„Kada sam postala službeno volonter, shvatila sam da Udruga ne samo što doprinosi razvitku zajednice, nego i razvitku svojih volontera, njihovih ideja, kreativnosti, shvaćanja.. Naime, bili smo organizatori mnogih događaja te smo unutar priprema radili određene zadatke i svatko je doprinosio nečim na svoj način. Za vrijeme tih priprema uvijek vlada lijepo raspoloženje, druženje i zabava, kao i tijekom redovitih sastanaka udruge“

Svi koji su upoznati s volontiranjem, bez obzira preko koje organizacije ili samostalno, složit će se s Anom i Teom da je volonterski rad na dobrobit i volontera i cijele zajednice, osobito kada se u plemenitost spoji s  mladošću.

 „Za mene volontiranje predstavlja jedno novo, divno iskustvo koje svaka mlada osoba treba proći u životu. Uz volontiranje sam razvijala sebe na mnogo načina i shvatila da slobodno vrijeme može da se iskoristi u mnogo lijepe svrhe ako smo spremni odrediti prioritete. Tako da, ako ste ikada poželjeli volontirati neka ovo bude znak jer ako ništa, bit ćete bogatiji za neko novo iskustvo i nova poznanstva“.

Nažalost, ove godine uslijed epidemiološke situacije Udruga mladih „Korak“ je kao i većina  spriječena u realizaciji mnogih projekata, ali se priprema za buduće dane kada situacija bude bolja. Tada, uz nove članove u nove realizacije!

Svi zainteresirani popunite online prijavni obrazac.

 

T.Š.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17