× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open
  • Kiseljak

marinko bosnjkoblj 2020

„Ništa ne može zamesti trag onima što svjesno pristadoše da ih ne bude da bi nas bilo“ zapis je sa spomen ploče na gradskom groblju, postavljenoj u znak sjećanja na sve hrvatske branitelje poginule za obranu Kiseljaka.

Jedan od njih je i Marinko Bošnjak od čije su pogibije danas navršeno 27 godina.
Članovi obitelji pokojnog Marinka, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Kiseljak, te hrvatski politički predstavnici jutros su odali počast te položili vijence i svijeće na grob čovjeka koji je dao neizmjeran doprinos obrani Kiseljaka.

Marinka Bošnjaka, dozapovjednika Brigade HVO-a „Josip ban Jelačić“ Kiseljak suborci pamte po izuzetnoj hrabrosti i srčanosti. „Bio je moralna, vojna vertikala za sve nas suborce. Bio je iznimno hrabar, imao karizmu vođe, iznimnu osobnost te ulijevao povjerenje svima nama pokazavši nam kako se voli i bori za svoj narod i Domovinu, za naš Kiseljak" kazao je stožerni brigadir Mario Bradara, jedan od zapovjednika Brigade.

Ratni put Marinko Bošnjak počeo je 90-ih godina prošlog stoljeća. Najprije je kao pripadnik „Tigrova“ sudjelovao u obrani Republike Hrvatske od srpskog agresora, a od 1992. godine aktivno sudjeluje u obrani Jajca i Travnika. Na temelju stečenog ratnog iskustva, Bošnjak daje nemjerljiv doprinos organiziranju obrane u tri općine Lepeničke doline, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici. Poginuo je na zadatku izviđanja terena, obnašajući dužnost dozapovjednika Brigade HVO „Josip Ban Jelačić“ Kiseljak.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.