Od srijede

IMG 3846

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva donio je danas odluku za ublažavanje svih restriktivnih mjera, u vezi sa uslužnim djelatnostima, donesenih radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Krizni stožer je donio preporuke da se dozvoli rad u unutrašnjosti kafića, kao i rad bazena, wellness centara i ostalog. Što se tiče kafića, u skladu sa preporukama Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH, neće biti dozvoljeno usluživanje i sjedenje za šankom, a računi će se plaćati za stolom, kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi na malom prostoru, kazao nam je pomoćnik ministra zdravstva FBioH Goran Čerkez.

Prema njegovim riječima, donesena je i preporuka u vezi sa javnim okupljanjima.

Naša preporuka je da javni skupovi u zatvorenom prostoru ne mogu imati više od 50, a na otvorenom više od 100 osoba. Ovo je potrebno naglasiti, jer su se već počele pojavljivati ideje o održavanju koncerata, što za sada nije preporučljivo, kazao je Čerkez.

Posebno je naglasio kako će se i u slučaju spomenutih ublažavanja mjera restrikcije morati poštovati zdravstveno-epidemiološka zaštita, kao što je nošenje zaštitnih maski i rukavica, te držanje socijalne distance. Da bi sve ove preporuke bile i provedene potrebno je da ih na sutrašnjoj sjednici potvrdi Federalni stožer civilne zaštite.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3
  • RADOJE

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • Radoje 2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17