× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
  • Korona virus

vatrogasci kresevo

 

I u Kreševu je trenutno izvanredno stanje, stanje pandemije shvaćeno vrlo ozbiljno. Osim Doma zdravlja čiji su djelatnici maksimalno ozbiljno pristupili situaciji a sama zgrada organizirana na najučinkovitiji način, uključujući i obaveznu trijažu na ulazu ( razvrstavanje oboljelih i povrijeđenih prema stupnju hitnosti pružanja pomoći i transporta)i druge su ustanove maksimalno stavljene na raspolaganje samo jednom cilju-što bezbolnije preživjeti nadolazeće razdoblje.


Općina Kreševo trenutno ima 17 osoba u samoizolaciji i većih problema nema potvrdio nam je Davor Kuliš mag.sanit.ing čiji broj (063 114 224) služi kao kontakt svima koji su došli izvana i moraju u izolaciju, onima koji sumnjaju na simptome ali i općenito građanstvu za bilo kakve informacije. Naime, i iz Doma zdravlja Kreševo apeliraju da se prije poziva ne dolazi u samu zgradu!

 

IMG_2695 (Kopiraj).JPG

 

"Prvi dan izolacije bilo je malo otpora. Osobe se boje kritike društva, no do toga ne smije doći. Svi se moramo ponašati zrelo i odgovorno i zasad stvari funkcioniraju" kazao nam je načelnik Renato Pejak koji i danas nadgleda zadužene općinske službe koje rade po posebnom programu i instrukcijama. Kada je riječ o izolaciji, za one koji istu ne budu poštovali i ostali u udobnosti svog doma već je osposobljen Lovački dom.

 

IMG_2706 (Kopiraj).JPG

 

Prethodnih dana angažirana je profesionalna firma za dezinfekciju svih javnih ustanova, dok danas isti posao obavljaju vatrogasci.
"Svi smo k'o jedan, svi su uključeni, svjesni smo situacije i zasad funkcioniramo doslovno ako orkestar" ističe načelnik te ponavlja da mu je čast biti na čelu ovog stožera, pa i u ovim teškim vremenima te poziva na smirenost i izostanak svake vrste panike.
Ističe kako je najveći teret ipak na Domu zdravlja odnosno direktorici Vukoja-Bradara kojoj i ovako javno, upućuje sve pohlave za dosadašnji dio posla.

 

IMG_2697 (Kopiraj).JPG

 

Načelnik ističe i brojne građane, skupine, volontere koji se javljaju nude pomoć te najavljuje i dodatne opcije pomoći najugroženijima poput dostave lijekova starijima i bolesnima, kako ne bi morali dolaziti u ljekarne. Sve će biti u suradnji s Domom zdravlja odnosno liječnicima koji će podignute lijekove naravno pratiti receptima.

Dobru suradnju je istaknuo i sa policijskom stanicom kao i sa predstavnicima crkve, točnije gvardijanom fra Josipom Tomasom. Naime, posljednja, zasad naravno, zajednička misa održana je sinoć i ubuduće se iste neće održavati, premda crkva  ostaje otvorena.

 

IMG_2715 (Kopiraj).JPG

 

Sve u svemu, Kreševljaci su ozbiljno shvatili situciju i pripremili se za istu no ono što veseli je optimizam, vedar duh i zajedništvo kojega u ovoj maloj općini nikada ne nedostaje.

 

 ODLUKA O RADU OPĆINE U POSEBNIM UVJETIMA

IM/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.