HULIGANIZAM

kis park ptice kucice

U petak postavljene kućice za ptice u Parku generala Filipovića u Kiseljaku, tijekom vikenda su već oštećene. Neke od njih su čak završile i u rijeci, a prema riječima ravnateljice Srednje škole "IGK" Mirjane Medić, nakon što iz Škole utvrde počinjenu štetu, slučaj će biti prijavljen policiji.

 

Naime, riječ je o projektu "Ptice našeg parka" koji je realiziran u sklopu tzv. Participativnog budžeta.

Podsjećamo, početkom lipnja, Općina Kiseljak je u suradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u BiH, krenula u projekt ”Participativni budžet-mogućnost učinkovitog angažiranja građana”, koji je podržan sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike.

Cilj navedenog projekta bio je da građani daju svoje prijedloge kojima bi određeni segmenti trebali biti poboljšani u općini Kiseljak, odnosno, da građani predlaže i na koncu odluče putem glasovanja koji projekti će se realizirati.

Jedan od realiziranih bio je i gore spomenuti projekt čiji je predlagač ekološka sekcija Srednje škole a čiji su članovi predložili prikupljanje informacija o pticama koje obitavaju u gradskom parku; prikupljanje informacija o pticama koje borave na rijeci Lepenici; prikupljanje informacija o pticama selicama; idejna rješenja kućica – hranilica za ptice; nabava materijala za izradu; priprema za izradu panoa o karakteristikama odabranih ptica; izrada kućica i odgovarajućih stupova; popratni katalog; promotivni materijal; radionica za učenike osnovnih škola.

 

78293721_426262211379129_1643470919441580032_n.jpg

 

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17