× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
  • Gorući problem

cukelutalice.jpg

 

U Fojnici je danas održan vanredni sastanak na temu rješavanja problema pasa lutalica. Problem pasa lutalica već je duže vrijeme gorući u Općini Fojnica, a proteklih dana zabilježeno je i nekoliko napada na građane.

Sastanak je predvodio načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura , koji je u svom kabinetu ugostio predstavnike Policijske i Veterinarske stanice. 

Osim načelnika Klisure, sastanku su prisusutvovali i Vanja Oroz Jukić, predsjedavajuća OV Fojnica, Alen Cvjetković i Selvedina Kurta, u ime Službe za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor, komandir Policijske stanice Fojnica Amir Softić te Amel Numić i Željko Oroz, predstavnici Veterinarske stanice Fojnica.

Općina Fojnica zadužuje Veterinarsku stanicu da u što kraćem roku prikupi podatke o prisustvu napuštenih pasa na javnim površinama, te da evidentira njihovu brojnost, vrstu populacije i lokaciju.

Bit će angažirani i hvatači pasa koji će pse voditi u Veterinarsku stanicu gdje će se vršiti sterilizacija i pregled životinja na zarazne bolesti.

Kao jedno od dugoročnih rješenja, predloženo je da se registuruje higijeničarski servis i napravi privremeni azil, odnosno da se angažira higijeničar koji bi konstantno radio na prikupljanju pasa, te iste vodio u Veterinarsku stanicu, gdje bi se procjenilo stanje u kojem se pas nalazi, priopćeno je iz Općine Fojnica.

Iz Veterinarske stanice Fojnica su iskoristili ovu priliku da podsjete vlasnike pasa da su obavezni izvršiti svoje zakonske obaveze tj.čipiranje i vakcinisanje.

 

artinfo.ba

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.