ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Novi projekt

staracki jajce

Veliki broj Jajčana korisnici su usluga brojnih domova širom države


Udruženje umirovljenika općine Jajce inicijator je i zagovornik ideje o osnivanju staračkog doma na lokaciji nekadašnjeg Medicinskog centra „Nemanja Vlatković“. Na ovaj korak odlučili su se jer se javila potreba zbog velikog broja starih i iznemoglih osoba u Jajcu o kojima nema tko da se brine.

– Osim što je zapušten prostor, stara bolnica postala je smetlište, pa smo prije pet godina pokrenuli inicijativu zajedno sa 24 nevladine organizacije da se taj prostor iskoristiti i napravi starački dom – rekla je Nermana Kasum, potpredsjednica Inicijativnog odbora za gradnju staračkog doma.

Moderan dom

Sabor SBK dao je suglasnost na statute pet bolnica u Travniku, Bugojnu i Jajcu, čime je SBK nakon 20 godina preuzeo osnivačka prava nad javnim zdravstvenim ustanovama. Tako da bi inicijativu za gradnju staračkog doma trebalo usuglasiti i realizirati s Općom bolnicom Jajce, odnosno sa SBK.

– Nama je bitno da projekt ide svojim tijekom i da se starački dom napravi. U našem gradu je momentalno malo mladih, većinom su ostali roditelji koji su napušteni i dosta su stariji. Ova ideja nas je oduševila, nama nije bitno tko će graditi i raditi, jer to se nas ne tiče, naš je interes da on bude u funkciji – istakla je Kasum.

Ljepša starost

Veliki broj Jajčana korisnici su usluga brojnih domova širom naše države, a pojedine ustanove su nefunkcionalne.

– Želimo da budući starački dom bude suvremen i moderan po svim svjetskim standardima i da ima sve sadržaje u ponudi koji su potrebni penzionerima. Pa, čak da i apartmane tko može sebi to priuštiti. Mi želimo našim ljudima priuštiti ljepšu i udobniju starost – rekla je Kasum.

Radni sastanak

Na inicijativu dr. Stipana Jezerčića, v. d. direktora Opće bolnice Jajce, nedavno je održan radni sastanak s Inicijativnim odborom za gradnju doma. On je predložio da Opća bolnica bude nosilac projekta uz pomoć i suradnju Općine Jajce te Udruženja umirivljenika općine Jajce, a prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

 

avaz.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17