ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

poplava cesta bucici

Obilna kiša uzorkovala je poplave i klizišta u općinama Vitez, Novi Travnik i dijelu općine Travnik, dok u ostatku Srednjobosanske županije (SBŽ) za sada nema većih problema, rečeno je Feni u županijskoj Upravi za civilnu zaštitu.

- U naseljima Marosi i Rijeka, u općini Vitez, pojavila su se klizišta i poplave i ugroženo je oko 20-ak kuća, od čega je voda ušla u pet do šest kuća - kazala je šefica operativnog centra Zenada Čaušević.

U općini Novi Travnik, došlo je do izlijevanja rijeke Grlonice, a poplava ima u naseljima Stojkovići, Trenica, Rankovići i Bučići.

- U naselju Pečuj pojavila su se dva nova klizišta, u Opari jedno, dok je u selu Orašac ugrožen most - naglasila je Čaušević.

Kako je kazala, ekipe civilne zaštite bile su proteklu noć na terenu i u općini Travnik, u kojoj je ugrožen jedan dio naselja Gladnik.

Čaušević je istaknula kako u općini Bugojno voda nije za piće zbog čega je građanima preporučeno njeno prokuhavanje, dok je vodostaj povišen i u općini Busovača, ali osim poplavljenog zemljišta, nema ugroženih kuća.

- Sve ekipe su na terenu i sagledavaju stanje, a zasad nismo dobili informacije o problemima u ostalim općinama. Nadamo se da će se vodostaji i povući - istaknula je Čaušević.

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17