• LEDA 2

rasprava kresevo

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Kreševo danas je održala Javnu raspravu o postupku izdavanja okolišne dozvole za proizvodni objekt "Punionica negazirane mineralne vode" u Kreševu.

Riječ je o punionici lociranoj u naseljenom mjestu Polje u općini Kreševo čiji je investitor tvrtka "Sarajevski kiseljak" d.d. iz Kiseljaka. Prema pozivu na istu, cilj javne rasprave bilo je utvrđivanje relevantnih podataka i činjenica neophodnih za odlučivanje u vezi sa spomenutim predmetom.

 Odziv na javnu raspravu je bio i više nego dobar kao i reakcije glede izgradnje spomenutog objekta. Naime, nazočnima su u općinskoj vijećnici osnovne informacije glede gradnje punionice predstavili predstavnici građevinskog studija "Kuća 3N" iz Kiseljaka dok su iz spomenute Službe kazali kako u pisanoj formi zasad nikakva pritužba nije bilo no da će pričekati još nekoliko dana.

Što se komentara nazočnih tiče, od predstavnika Mjesne zajednice, lokalnih žitelja kao i predstavnika ekoloških udruga, sve kazano na današnjoj raspravi bilo je i više nego pozitivno i ni jedna primjedba nije iznesena, dapače, sudeći prema reakcija, kreševljaci, barem ovi koji su nazočili raspravi, jedna čekaju realizaciju ovog projekta. Među konkretnijim pitanjima upućenih predstavnicima investitora, bilo je ono vezano za zapošljavanja. Naime, kako je kazano na samoj raspravi, a to prema riječima predstavnika Službe piše i u Ugovoru o koncesiji, punionica će zahtijevati minimalno 30 novih radnih mjesta a prednost će imati lokalno stanovništvo. Kako su kazali iz Sarajevskog kiseljaka, nema razloga da prije svega šansu ne daju lokalnim ljudima, jer je i njima kao investitorima, to prije svega ekonomski isplativije. Demantirali su i pojedine informacije kako punionica u Kiseljaku ima viška radne snage koja će biti raspoređena u Kreševo, kazavši kako to nije istina, dapače.

Inače, iz Službe su kazali kako bi punionica trebala biti završena do mjeseca prosinca, međutim, predstavnici investitora kažu kako bi to moglo biti i puno prije s obzirom da je sav potreban materijal naručen.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • LEDA

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17