× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
kiseljak open

komsic david sudnica

 

Nakon godinu i skoro dva mjeseca otkako je 20-godišnji David Komšić iz Kiseljaka u Zagrebu ubio bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan koja je tad imala 19 godina, zadavši joj 88 uboda nožem, saznao je presudu.
"Kriv je za ubistvo Kristine Krupljan, u nakani da je usmrti nakon izlaska, nožem joj je zadao 73 ubodne rane i 15 reznih rana", rekla je sutkinja.

Kada je sutkinja saopćila presudu, Komšićev otac je napravio scenu pa je izbačen iz sudnice. Zatim su izašli i drugi članovi porodice.

"Bravo, sudite dijete jer je iz Bosne", kazao je Komšićev otac.

"Ubio ju je na jako okrutan način. Mora platiti 158.000 kuna i produžava mu se istražni zatvor. Nema dvojbe da je David te večeri u njenom autu ispred njenog doma nanio Kristini 88 povreda", kazala je sutkinja, prenosi Index.hr.

"Tragovi njenih tenisica pokazuju da se pokušala obraniti. Smrt nije nastupila trenutno. Bila je svjesna nekoliko minuta i veoma patila. Takvo njeno stanje je trajalo za vrijeme svih povreda. Za vrijeme dok joj je nanosio sve te povrede Kristina je bila svjesna. Suočena s boli i strahom. To je ovom ubistvu dalo teški oblik ubistva. Da je Kristina umrla odmah tada bi djelo bilo obično ubistvo. No njena svjesnost i stanje boli su djelo označile teškim ubistvom. Prema sudskoj praksi da bi bila bezobzirna osveta bila bi tu hladnokrvnost. Tu nije sporno da je on znao da je trudna s drugim no iz dokaza i svih okolnosti prije ubistva proizlazi da je njegova brutalnost bila ostvarenje njegove namjere. Nema dokaza da je planirano i smišljeno izašao i planirao joj se osvetiti i da ju je ubio iz bezobzirne osvete. DORH o tome nije ustupio dokaze, odnosno nije dokazao da je to iz bezobzirne osvete. Ni okrivljenikovo ponašanje nakon ubistva ne daje dokaz za pripremanje za ubistvo", dio je presude koju je pročitala sutkinja.

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja.

U prijašnjem postupku protiv njega u kojem je optužen da je u aprilu 2016. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pješak (72) sudilo mu se kao odrasloj osobi.

Početkom godine za taj je zločin pravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora. Današnja presuda za Kristinino ubistvo bit će nepravomoćna.

Poslije presude Komšić će, ako ga proglase krivim, ostati u pritvoru. Nakon toga njegov advokat može pokrenuti žalbeni postupak. U slučaju da se Komšiću kazna izrekne kao punoljetniku, odnosno odrasloj osobi, u zatvoru bi mogao provesti minimalno 10, odnosno maksimalno 40 godina zatvora.

Naime, Komšić je optužen za teško ubistvo, a Kazneni zakon jasno propisuje da je za tu vrstu zločina predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora.

tekst i foto:Index.hr 

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.