logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Najava utakmice i mali povijesni pregled nastanka Nogometnog kluba Brnjaci

nk-brnjaci

Nakon poraza od Bilalovca, u 7. kolu Druge županijske lige, ujedno i posljednjem u prvoj polovici sezone, Nogometni klub Brnjaci će na svom terenu dočekati ekipu Karaule.

Utakmica će se igrati u nedjelju,23.listopada s početkom u 15 sati.

Inače, na Facebook stranici Nogometnog kluba Brnjaci ovih su dana postavili i mali povijesni podsjetnik. Klub je osnovan 1980. godine na Brnjacima, općina Kiseljak. Kroz svoje postojanje dao je ogroman doprinos u razvoju sporta, kako kod djece tako i kod odraslih. S vremenom je postao simbol mjesta i nešto što svaki mještanin nosi u srcu. Prvi predsjednik kluba bio je Drago Buzuk.

Klub je svojim postojanjem ostvario zapažene rezultate u svim ligama u kojima se natjecao, u vremenima bivše SFRJ, kao i u novonastaloj državi Bosni i Hercegovini.
Od njegova osnutka do 1989. klub se natječe u općinskoj ligi i igra na stadionu Lug u Radanovićima kao i većina klubova iz općine u to vrijeme. Klub svake godine ostvaruje zapažene rezultate i biva prvakom općinske lige u sezoni 1987./1988. kao i osvajač kupa Maršala Tita općine Kiseljak 1984.

Ulaskom u veći rang natjecanja, u Međuopćinsku ligu BiH, koju sačinjavaju klubovi iz raznih susjednih općina, Kreševo, Fojnice, Visokog, Vareša, Ilijaša, itd. ukazuje se potreba za izgradnjom nogometnog stadiona u Brnjacima, koje se uz ogroman napor ljudi, skretanjem rijeke Lepenice, uspijeva dovršiti u relativno kratkom razdoblju. Treba napomenuti da su svi mještani Brnjaka, pa i šire, dali ogroman doprinos u izgradnji stadiona, svojim radom, trudom i zalaganjem.

U ovom rangu natjecanja Klub egzistira sve to 1992.odnosno do početka rata. U ratnom razdoblju privremeno obustavlja svoj rad sve do sezone 1994./1995. Nažalost, u ratnom razdoblju i obrani ovih prostora uključuju se i nogometaši NK Brnjaka, pa tako dvojica njih daju ono što je najvrijednije, svoje živote. Riječ je o Vladi Dujmoviću i Siniši Galiću.

Nakon prestanka ratnih dejstava u BiH, NK Brnjaci obnavlja svoj rad gdje se u okviru HZ HB natječe pod okriljem ovog saveza sve do 2001. godine. Klub također u ovom razdoblju postojeći grb zamjenjuje novim, koji se koristi i dan danas. U tom razdoblju Klub ostvaruje zapažene rezultate i što je najvažnije, uz NK Kiseljak nikada ne prestaje funkcionirati za razliku od ostalih klubova na području općine. Dva puta postaje prvak Srednjobosanske županije i to u sezonama 1999./2000. i 2000./2001., a zbog loše financijske situacije nikada ne ulazi u viši rang natjecanja. U ovom vremenskom razdoblju najveće zasluge za uspjeh kluba nose Josip Milardović, Josip Matić, Dragan Bakula, Bernard Bakula, Ronald Bakula, Drago Marušić, Blaženko Puškar, Vlado Kapetanović i Žarko Matić.

Ujedinjenjem nogometnog saveza BiH i HZ HB dolazi do raznih reorganizacija lige gdje se klub natječe od 2001. i dan danas u okviru županijske lige Srednjobosanske županije. Treba još napomenuti da je NK Brnjaci svoje utakmice, u sezonama od 2002,-2004., igrala na Stadionu hrvatskih branitelja u Kiseljaku, zbog preuređenja vlastitog stadiona, što je i završeno 2004. godine. Stadion Brnjaci danas nosi titulu jednog od najljepših terena u ovoj ligi i ponos je mjesne zajednice Brnjaci.

m|artinfo.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

SPORT

KARATE : BRONCA ZA TROGRLIĆA

  Ivica Trogrlić osvojio je bron

ČERVAR OBJAVIO ŠIRI POPIS

Izbornik hrvatske muške rukometne repr

Beganoviću bronca na europskom prvenstvu

    Kreševljak Edin Beganović n

MLAĐI KADETI KK KISELJAK PORAŽENI OD NOVOG TRAVNIKA

  U okviru IX kola Lige mladih ŽSB u

POLOVIČAN USPJEH KISELJAČKIH RUKOMETAŠA

Jučer je u dvorani SŠ  održan 7. krug

HRGOVIĆ OBRANIO NASLOV

Filip Hrgović obranio je WBC pojas sup

Kramarić,Vlašić i Kalinić strijelci za svoje klubove

Nakon što je sinoć fantastični Mario M

KAPFENBERG : NESRETAN PORAZ KISELJAKA U ČETVRTFINALU

Ekipa Kiseljaka sudjelovala je na 22.B

KISELJAČANI OTPUTOVALI U KAPFENBERG

 Ekipa Kiseljaka otputovala je u austr

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17