logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

VEČERAS PLAVA NOĆ: 70. GODINA POSTOJANJA NOGOMETNOG KLUBA “BUSOVAČA”

plava noc

Nogometni klub “Busovača” večeras obilježava 70. godišnjicu postojanja i uspješnog rada. Organizirana je velika zabava i večera u ugodnom ambijentu hotela Tisa u Busovači u 19 sati. Goste, članove i prijatelje kluba zabavljat će Innuendo bend. I vi možete biti dio ove velike zabave ako kupite ulaznicu po cijeni od 40,00 KM koja uključuje bogatu večeru i piće.

Ulaznice se mogu kupiti u restoranu Venecija, pekari Krišto i pivnici Beer Bar. Također, ulaznice se mogu kupiti i kod tajnika kluba (Marko Ljubos) na broj tel. 063/510-208 te na samom ulazu u hotel prije početka večere koja ima i donatorski karakter, budući da će sav prihoda od ulaznica biti usmjeren u razvoj omladinskih kategorija kluba, prenosi Radio Busovača.

Busovljaci će ugostiti HŠK Zrinjski iz Mostara i Nogometnu reprezentaciju hrvatskih svećenika

Prijateljska utakmica između nogometaša Nogometnog kluba “Busovača” i bh. prvaka – Hrvatski športski klub “Zrinjski” iz Mostara bit će odigrana s početkom u 16 sati na gradskom stadionu Busovača. Prije ove utakmice utakmice, s početkom u 14 sati, bit će odigrana i utakmica u kojoj će snage odmjeriti Veterani Nogometnog kluba “Busovača” i Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika.

70 godina uspjeha i ponosa…

Kako su kroničari zabilježili, prva prava-pravcata nogometna lopta doskakutala je u drevnoj čaršiji pod Busovačkom planinom 192. godine. Jedan takav mali okrugli kožni rekvizit je kupila i grupa mladih Busovljana u knjižari “Franjo Lipski” u Travniku. Međutim, rođendan organiziranog nogometa u Busovači bio je tek 1934. godine osnivanjem FK Tisovac. Ilustracije radi, prva nogometna lopta donesena je u BiH 1903. godine, a nogomet po pravilima se počeo igrati u Sarajevu 1908. godine. U nama susjednoj Zenici 1912. godine. Ipak, puni procvat nogomet u Busovači doživljava 1948. godine osnivanjem FK Jedinstvo, koji ubrzo postaje divan cvijet koji ne vene.
U ovom sportskom kolektivnu adekvatnog imena počele su među mladima da zrače najljepše ljudske vrline, sportski duh i jedinstvo. Poslije nekog vremena ponovo je aktiviran bio i FK Tisovac. Grupa entuzijasta na čelu s Kasimom Hajderevićem u Kaćunima formira FK Prvi Maj. Veliku pažnju su čitav niz godina privlačiće i Radničke sportske igre, čiji je najpopularniji dio bio upravo nogomet.

Istina, igra Jedinstva je bila karakteristična po velikim oscilacijama što nije mimoilazilo ni znatno veće i moćnije nogometne kolektive.

Ipak, svijetlih trenutaka je bilo znatno više. Jedinstvo je s vremenom postalo busovačko mezimče. Njegove dresove nosili su mnogi vrsni nogometaši, od kojih su neki bili zreli i za viši rang natjecanja. Imalo je Jedinstvo i niz generacija kvalitetnih podmladaka, svoje vatrene navijače, svoje ljute rivale iz susjednih općina.

Mnogi timovi su rado dolazili u Busovaču, poznatu po specijalitetima s roštilja, janjetini s panja, ali i po svojoj poznatoj gostoljubivosti.

Tijekom 1991. godine Jedinstvo mijenja ime u Busovaču i klub se od tada službeno zove Nogometni klub “Busovača”. Godine 1997. godine navršilo se punih 50 godina od kako je Busovača osnovana. U svom skoro poluvjekovnom djelovanju ima čime da se podiči i na što da se osvrne. Uspjesi kluba nastavili su se i tijekom novog tisućljeća, a klub danas izrazito uspješno i kvalitetno radi u svim dobnim selekcijama.

artinfo.ba | preuzeto s portala nasatv.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

SPORT

Sve spremno za stolnoteniski turnir u Lepenici

Sutra se u dvorani osnovne škole u Lep

NULA DINAMA ZA KRAJ SAVRŠENE EUROPSKE JESENI

Nogometaši Dinama odigrali su bez pogo

NAJTEŽI PORAZ REALA U POVIJESTI

Nogometaši Reala sinoć su se dobro osr

NOVO ISKUSTVO ZA KISELJAČKE RUKOMETAŠICE

  Kiseljačke mini-rukometašice j

KARATE : BRONCA ZA TROGRLIĆA

  Ivica Trogrlić osvojio je bron

ČERVAR OBJAVIO ŠIRI POPIS

Izbornik hrvatske muške rukometne repr

Beganoviću bronca na europskom prvenstvu

    Kreševljak Edin Beganović n

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17