logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Škola sporta "Sparta" i u Kiseljaku

sparta kis 1

Prilika malim Kiseljačanima da postanu "Spartanci"

Dvije i pol godine nakon pokretanja Univerzalne škole sporta "Sparta" u Kreševu, ovaj projekt, čiji je cilj zainteresirati djecu i mlade za sport te im pomoći u odabiru sporta koji im najviše "leži", s radom počinje i u Kiseljaku.

Prvi trening sa zainterisiranim mlališanima dobi od pet do 12 godina odrađen je u dvorani Osnovne škole Kiseljak, a pored djece trening su pažljivo pratili i roditelji kojima su treneri "Sparte", po struci diplomirani kineziolozi, predstavili projkekt koji se u Kreševu pokazao izuzetno uspješnim.

"Glavni nam je cilj kroz igru i druženje zainteresirati djecu za sport, potom im dati priliku da isprobaju različite vrste sporta te u konačnici, pomoći im u odabiru sporta koji im najviše odgovara. Manje je važno hoće li se baviti profesionalno sportom, važnije je da sport postane dio njihova života, da se razvijaju uz sport, zdravije odrastaju", kazao nam je Vedran Drmać, koji je, uz Ivicu Oroza, jedan od prvih trenera i pokretača "Sparte".

sparta kis 2

Mali Kiseljačani priliku da postanu "Spartanci" imaju do kraja ovog tjedna do kada traju upisi. Univerzalna škola sporta "Sparta" koja dvije i pol godine djeluje u Kreševu, po riječima trenera, okuplja 70 djece i mladih. Uz za ovo područje tradicionalne sportove, kao što su nogomet, rukomet i odbojka, polaznicima je omogućeno baviti se i plivanjem, potom skijanjem te drugim vrstama sporta koji su vezani uz prirodu. U "Sparti" su posebno ponosni na atletiku i gimnastiku koje su dio njihova programa rada.

"Uskoro ćemo imati i gimnastička natjecanja, čim dobijemo potrebnu opremu koja nam stiže", kaže nam Vedran Drmać, koji je uz Ivicu Oroza pokazao da su entuzijazam i spremnost na rad glavni pokretači svih pozitivnih procesa.

Maknuti djecu i mlade od elektroničkih uređaja pred kojima provode i po nekoliko sati dnevno, jedna je od njihovih misija koju izvršavaju potičući djecu i mlade na kretanje i bavljenje sportom. Brojne medalje i priznanja kojima su se oktitili "Spartanci" dodatan su im poticaj da nastave s projektom koji se u Kreševu pokazao izuzetno uspješnim. Voditelji i treneri "Sparte" ne sumnjaju da će tako biti i u Kiseljaku kao i da će, jednako kao i u Kreševu, važnost projekta prepoznati lokalna zajednica te im pomoći u nastojanju da djeci i mladima, uz sport i pomoć stručnih osoba, omoguće zdravije odrastanje uz sve prednosti koje sa sobom nosi sport, od tjelesnog do emocionalnog razvoja.

sparta kis 3

artinfo.ba/ap

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

SPORT

Sve spremno za stolnoteniski turnir u Lepenici

Sutra se u dvorani osnovne škole u Lep

NULA DINAMA ZA KRAJ SAVRŠENE EUROPSKE JESENI

Nogometaši Dinama odigrali su bez pogo

NAJTEŽI PORAZ REALA U POVIJESTI

Nogometaši Reala sinoć su se dobro osr

NOVO ISKUSTVO ZA KISELJAČKE RUKOMETAŠICE

  Kiseljačke mini-rukometašice j

KARATE : BRONCA ZA TROGRLIĆA

  Ivica Trogrlić osvojio je bron

ČERVAR OBJAVIO ŠIRI POPIS

Izbornik hrvatske muške rukometne repr

Beganoviću bronca na europskom prvenstvu

    Kreševljak Edin Beganović n

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17