logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Vedro

1°C

Kiseljak

Vedro

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Isključivo BHRT prenosi SP, HRT će biti zatamnjen

prijenos sp

Državna Bosanskohercegovačka radiotelevizija (BHRT) zatražila je od kabelskih operatora da zatamne program televizijskih postaja iz drugih država budući da je ovaj državni RTV servis kupio ekskluzivna prava za prijenos nogometnih susreta sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, piše Večernji list BiH.

To u suštini znači da će HRT i Radiotelevizija Srbije (RTS), koji su također kupili prava prijenosa u te dvije zemlje, biti zatamnjeni za vrijeme prijenosa nogometnih utakmica u BiH. Državni RTV servis platio je iznos veći od 2,3 milijuna maraka kako bi gledatelji u BiH mogli gledati te programe, a jedinu iznimku za gledanje utakmica i preko programa susjednih država imat će stanovnici pograničnih područja koji dobivaju izravan RTV signal iz drugih država. Direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović ističe kako su nadljudskim naporima uspjeli osigurati da građani BiH gledaju susrete Mundijala.

Ogroman izazov

- Kao što je i pravilo u cijelom svijetu, svaka zemlja ima jednog emitera koji je vlasnik ekskluzivnih prava za teritorij te države. U slučaju BiH to je BHRT i to praktički znači kako jedini možemo prenositi te sadržaje na teritorij BiH kao što, primjerice, HRT i RTS imaju ekskluzivno pravo za prijenos u svojim državama - rekao je za Večernjak generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.

Pri tome je objasnio kako je to za ovu RTV kuću predstavljalo ogroman izazov s obzirom na višegodišnje probleme koje imaju s naplatom prihoda od pristojbe.

- Upravo zbog svog opredjeljenja vodili smo računa o svim gledateljima u Bosni i Hercegovini. Poznato je da se reprezentacija BiH nije plasirala na ovo Svjetsko prvenstvo, ali nam je bilo jako važno da, osim najvećih svjetskih reprezentacija, osvajača svjetskih prvenstava, povedemo računa i o tomu da su dvije reprezentacije susjednih država ostvarile plasman. Tako da ćemo u okviru praćenja Svjetskog prvenstva posebnu pozornost posvetiti nastupima reprezentacija Hrvatske i Srbije te na taj način još jednom i praktično pokazati da je BHRT javni servis za sve građane ove države - dodao je direktor BHRT-a.

Po njegovim riječima, taj pristup će se vidjeti i u drugim programskim sadržajima. Izravni TV prijenosi će na kanalu BHRT-a biti rezervirani za reprezentacije Vatrenih i Orlova. Posebno je to važno u posljednjim susretima skupina kada će se utakmice odigravati istodobno da bi se izbjegla mogućnost manipulacija.

Najbolji voditelji

Doznaje se kako će i u drugim prilozima posebna pozornost biti posvećena upravo reprezentacijama Hrvatske i Srbije. TV komentar nogometnih susreta, kako se doznaje u sportskoj redakciji, radit će najbolji voditelji, i to za susrete hrvatske izabrane vrste komentator koji je podrijetlom upravo iz Hrvatske.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

SPORT

DALIĆ U PROBLEMIMA

Izbornik hrvatske nogometne reprezenta

MOGOMETNA REPREZENTACIJA BIH OKUPLJA SE U BEČU

Nogometna reprezentacija Bosne i Herce

Kreševski karatisti opet uspješni

Jučer je u sportskoj dvorani Osnovne

PORAZ RUKOMETAŠICA KISELJAKA

  U subotu 10.studenoga rukome

BOJO IGRAČ UTAKMICE

  Nogometaši Mladosti iz Doboja kod K

ISKRA PALA U KISELJAKU

    Nogometaši Kiseljaka savlad

PORAZ RUKOMETAŠA KISELJAKA

  Rukometaši Kiseljaka pretrpj

KISELJAK DOČEKUJE ISKRU

Nogometaši Kiseljaka u nedjelju dočeku

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17