logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Marin Galić: Najvažnije je da nakon operacije nemam nikakvih problema

gakic marin

Marin Galić, bivši mladi reprezentativac i član aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine neće po dobrom pamtiti jesenji dio sezone u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. On je u kup utakmici protiv Sloge iz Simin Hana dobio jedan nezgodan udarac, zbog kojeg je poslije morao na operaciju, što je prouzrokovalo odsustvo sa terena.

"Što se tiče mog zdravlja osjećam se super, iza mene je pola godine gdje sam imao povredu, koja me je spriječila da još više pokažem koliko zaista mogu. Nakon operacije nemam nikakvih problema i to je najvažnije za mene i za moju 'glavu'. Bitno mi je da mogu normalno krenuti s treninzima i pripremama."

Zrinjski je danas krenuo sa pripremama za proljetni dio sezone.

"Prvi dan priprema smo imali prozivku. Danas i sutra su nam zakazani ljekarski pregledi, a onda kreću treninzi i pripreme. Odradio sam plan i program koji smo dobili kad smo krenuli na odmor, tako da sam sigurno fizički spreman za nastavak priprema i sve napore koje oni iziskuju", govori Galić.

Tokom zimske pauze u redove aktuelnog prvaka stigli su Advan Kadušić iz Sarajeva i Srđan Stanić iz Željezničara koji igraju na tvojoj poziciji. Kako gledaš na te promjene u timu?

"Što se tiče konkurencije ona je svakako trebala na bočnim pozicijama. Poštujem sve igrače i jako ih cijenim, ali vjerujem u svoje mogućnosti. Svi želimo igrati, svi krećemo od nule, tako da će trener odlučiti ko će igrati i samo tako možemo doći do rezultata. Na meni je da radim i da dajem svoj maksimum, a na stručnom štabu da procijeni ko treba da igra."

Premijer liga BiH je jako interesantna ove sezone. Kako vidiš rasplet u proljetnom dijelu, tko je favorit za prvo mjesto?

"Nastavak Premijer lige BiH bit će jako zanimljiv. Teško je prognozirati ko će prvi proći kroz cilj. Najvažnije je da se dobro spremimo, jer još ima jako puno utakmica i svi moramo biti spremni za napore koje će iziskivati naredne utakmice", rekao je Marin Galić na kraju razgovora za Sport1.ba.

artinfo.ba | preuzeto s portala sport1.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17