logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Novi Travnik domaćin Izbora najboljih sportaša SBK-a za 2017. godinu

zsb izbor najboljeg sportasa

U zgradi Vlade KSB-a jučer je održana je 1. sjednica Organizacijskog odbora ” Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” sastavljenog od istaknutih sportskih radnika s područja KSB-a, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Vitez, Donji Vakuf i načelnika Općine Novi Travnik Refika Lende koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije.

Sjednicom je predsjedavala ministrica Katica Čerkez koja je već treći put za redom na čelu Organizacijskog odbora koji je ove godine jubilarni 15. po redu ” Izbor najboljih sportaša Kantona“. Ministrica Čerkez u svojstvu predsjedavajuće Organizacijskog odbora obratila se prisutnima istaknuvši značaj ove manifestacije za Kantona, posebno za sportaše i sportske radnike koji daju svoj doprinos u razvoju sporta i da je jako važno da se oda priznanje za postignute rezultate tijekom godine što Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta prepoznaje 15 godina kroz izdvajanje novčanih sredstava i aktivno sudjelovanje u radu tijela ove izuzetno značajne manifestacije čime doprinosi kvalitenom radu.

Ministrica Čerkez istaknula je da Vlada SBK-a za ovu godinu predvidjela iznos od 700.000,00 KM novčanih sredstava za sport i da se nada će u skorije vrijeme Vlada SBK-a ispoštovati zakonsku obvezu od 0,5% ukupnih sredstava Proračuna SBK-a i da je tjelesna aktivnost značajna za razvoj mladih, kao i ostalih starosnih generacija posebno u posljednje vrijeme pripadnika treće starosne generacije.

Najteži i najodgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/žirija ”Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” koji ima zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 29 kategorija proglasi pobjednike s obzirom na to da je izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportaša i sportske ekipe SBK-a od ove godine povećan broj kategorija.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/žiri ”Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” u sljedećem sastavu: Vlado Mičić, predsjednik, Avdulah Zlotrg, potpredsjednik, Ivica Bonić, Nusret Baručija, Edhem Ekmeščić, Boro Vujica i Dženan Mahmutbegović, članovi.

Manifestacija ”Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” održati u Domu kulture u Općini Novi Travnik 23. veljače 2018. godine s početkom u 18,00 sati.

Izvor: Drukčiji radio

artinfo.ba | preuzeto s portala vitez.info

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17