logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

6°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Svjetska prvakinja odrekla se titula: "Nema šanse da nosim hidžab!"

sahistkinja

Dvostruka svjetska prvakinja u šahu Ukrajinka Anna Muzychuk (27) i službeno je na svom Facebook profilu objavila ono što se dulje vrijeme nagađalo, potvrdu da neće nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Saudijskoj Arabiji.

Iako će joj ova odluka onemogućiti obranu naslova prvakinje svijeta, Anna čvrsto ostaje pri svojem stavu da neće dopustiti omalovažavanje i diskriminaciju natjecateljica na tom natjecanju.

"U nekoliko ću dana izgubiti dvije titule svjetske prvakinje samo zato što neću otputovati u Saudijsku Arabiju. Samo zato što ne želim igrati prema nečijim pravilima, odnosno jer ne želim nositi hidžab i abaju i pritom se osjećati kao drugorazredno biće", napisala je Muzychuk na svojemu Facebooku.

Anna je ovakav potez najavila prošli mjesec nakon što je Svjetska šahovska federacija (FIDE) objavila kako je Saudijska Arabija dobila domaćinstvo idućeg Svjetskog prvenstva. Takva odluka razočarala je svjetsku prvakinju jer je i prije odluke o novom domaćinu izražavala svoje razočaranje nakon izrabljivanja natjecateljica na prošlom prvenstvu u Iranu.

"Bez obzira na rekordni nagradni fond od 250.000 dolara, neću se odazvati, što znači da ću izgubiti obje titule. Međutim, postoje granice. Pokrivanje glave maramom u Iranu bilo je dovoljno", poručila je Anna.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17