logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

23°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

  • HNS

Made in Livno: Braca Kovač, Davor Šuker, Dalić, Duvnjak...

livnjaci sport

Kad ti iz istog mjesta korijene vuku predsjednik saveza, izbornik, bivši kapetan i izbornik, legenda reprezentacije, jedan od aktualnih reprezentativaca pa još tome dodate jednog od najboljih rukometaša svijeta, znate da tu ima puno više od puke slučajnosti.

A takvu priču upravo priča Livno, gradić od oko 10.000 stanovnika, općina iz koje korijene vuku Davor Šuker, Niko i Robert Kovač, bivši rukometaš Zvonimir Bilić, Domagoj Duvnjak, Jako Andabak, Antonio Milić, ali i novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Iako su svi spomenuti karijeru, pa i život, gradili daleko od Livna, neraskidiva veza hrvatskih sportaša s ovim gradom u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine doista je vrijedna spomena.

Dalić je karijeru i život gradio preko Varaždina i Azije, no rođen je u Livnu 1966. godine, a njegov brat igrao je i trenirao u Troglavu iz Livna. Davor Šuker, koji je i inzistirao da Dalić naslijedi Čačića, livanjsko porijeklo vuče preko oca.

Niko, bivši kapetan i izbornik, i njegov brat Robert Kovač, rođeni su u Berlinu, no i ovaj sjajni dvojac nogometaša podrijetlom su iz livanjskog kraja. No, nije nam Livno dalo samo sjajne nogometaše i nogometne djelatnike. Dapače, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ponajbolji rukometaš svijeta ima livanjske korijene. Roditelji Domagoja Duvnjaka su porijeklom iz Livna. Zvonimir Bilić čak je i rođen u Livnu, a s Hrvatskom je osvojio svjetsko srebro 1995.

Nedaleko, 20-ak kilometara, od Livna su i Zidine, kraj iz kojeg korijene vuku Mamići, obitelj Zorana i Zdravka pa s razlogom možemo reći da hrvatskim nogometom već godinama 'vladaju' Livnjaci - Šuker, Kovači, Mamići, a sada i Dalić...

artinfo.ba | preuzeto s portala abcportal.info

 

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17