logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

15°C

Kiseljak

Oblano

Brnjaci: Uz druženje i nogomet obilježeno pola stoljeća od početka gradnje filijalne crkve

revijalna utakmica

Vjernici Brnjaka i naselja koja im gravitiraju, a koja sa skoro 400 katoličkih obitelji čini oko petinu ukupnog broja vjernika župe Sv. Ilije Proroka Kiseljak, ovih su dana obilježili značajan jubilej. Riječ je o obilježavanju 50 godina od početka gradnje filijalne crkve u ovom mjestu u općini Kiseljak, smještenom uz magistralnu prometnicu prema Sarajevu.

Svjesni značaja žive crkve, vjernici ovog dijela župe Kiseljak, značajnu su obljetnicu odlučili obilježiti uz zajedničko druženje i najvažniju sporednu stvar na svijetu, nogomet. U organizaciju utakmice uz Župni ured Kiseljak uključili su se i Nogometni klub Brnjaci kao i Mjesna zajednica, a snage su na domaćem terenu odmjerile Reprezentacija bosanskohercegovačkih svećenika za koju je igrao i fra Zoran Vuković, kiseljački župnik te veterani NK Brnjaka.

Uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:1 slavili su domaćini. No, rezultat je ionako bio u drugom planu. Uz sport i druženje još je jednom pokazano zajedništvo vjernika ovog kraja zahvaljujući kojemu je prije pola stoljeća započeta gradnja filijalne crkve uspješno završena. Proslavom jubileja to se zajedništvo po tko zna koji put potvrdilo.

artinfo.ba/ap

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17