ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
U 82. godini života
 
-diana-rigg-.jpg
 
 
Imala je dugu i istaknutu glumačku karijeri u kazalištvu, na filmu i televiziji.

Poznata je i po tome što je bila jedina koja je glumila suprugu agenta Jamesa Bonda. Glumila je Tracy Draco u filmu "U službi njenog Veličanstva" i imala čast postati jedina Bondova supruga, prije nego što je ubijena samo nekoliko trenutaka nakon vjenčanja.

Ipak, za mnoge generacije bit će zapamćena kao Emma Peel u TV seriji "Osvetnici" te po ulozi u popularnoj seriji "Igri prijestolja".

Rigg je dio djetinjstva provela u Indiji gdje je njen otac radio kao željeznički inženjer, piše BBC. Školovala se za glumicu na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti. Pridružila se Royal Shakespeare Company, gdje je igrala brojne uloge, dobivajući velike pohvale za portret Cordelije u kralju Learu.

Bila je odlična i u ulozi manipulirajuće Lady Macbeth uz Anthonyja Hopkinsa. Osvojila je Bafta nagradu za ulogu opsesivne majke u BBC-jevoj drami "Majka ljubav" 1990. godine. Četiri godine kasnije osvojila je Tonyja za najbolju glumicu u jednoj od svojih najcjenjenijih uloga u Medeji.

Iste godine dobila je titulu Dame. Istaknula se kao zla gospođa Gillyflower u epizodi "Doctor Who" koja je posebno napisana za nju. Osvojila je i Emmyja.

U sedamdesetima se pridružila popisu uglednih britanskih glumaca koji su se pojavili u fantastičnom serijalu HBO-a "Igra prijestolja", stekavši još jednu nominaciju za Emmy, prenosi klix.ba.
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17