× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open
  • Sarajevo

 

dom-naroda-parlamenta-tijela.jpg

Konstituiranje zakonodavne vlasti u Federaciji BiH u potpunosti je završeno nakon što je Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na današnjoj prvoj redovitoj sjednici formirao stalna radna tijela ovog doma. U pitanju je 10 parlamentarnih povjerenstava, 9 odbora, a imenovani su i članovi dva zajednička radna tijela oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Tako će na čelu Povjerenstva za Ustavna pitanja biti Damir Džeba izaslanik iz reda hrvatskog naroda, dok mu je zamjenik Vibor Handžić iz reda Ostalih. Predsjednik Zakonodavno-pravnog povjerenstva bit će Haris Zahiragić iz reda Bošnjačkog, a zamjenik mu je Mladen Simić, izaslanik u Klubu Srba. U iduće četiri godine na čelu Administracijskog povjerenstva bit će Tomislav Martinović iz reda hrvatskog dok će mu zamjenik biti Damir Šišić iz reda bošnjačkog naroda.

Predsjednica Povjerenstva za ljudska prava i slobode je Miomirka Melank iz reda srpskog, a zamjenica je Iva Raguž iz reda hrvatskog naroda. Predsjednik Povjerenstva za sigurnost je Bošnjak Aljoša Čampara, a zamjenik mu je Ilija Nakić iz reda hrvatskog naroda. Ivan Ševo iz reda hrvatskog naroda bit će na čelu Povjerenstva za izbor i imenovanja dok mu je zamjenik Mirnes Bašić iz reda bošnjačkog naroda. Predsjednik Povjerenstva za informiranje je Arman Zalihić iz reda Ostalih, a zamjenik mu je Anto Bilić iz reda hrvatskog naroda.

Vesna Saradžić iz reda srskog naroda predsjednica je Povjerenstva za jezična pitanja, a Silva Banović iz reda hrvatskog naroda zamjenica. Aida Obuća iz reda bošnjačkog naroda predsjednica je Povjerenstva za jednakopravnost spolova, dok je Marina Mujkanović iz reda hrvatskog zamjenica. Ivan Ivić iz reda hrvatskog naroda predsjednik je Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a zamjenica je Ljubinka Atanasijević iz reda sprskog naroda.

Na čelu odbora su sljedeći izaslanici; Amra Babić iz reda bošnjačkog naroda predsjednica je Odbora za ekonomsku i razvojnu politiku, financije i proračun dok je Oliver Soldo iz reda hrvatskog naroda zamjenik.

Ivan Odak, izaslanik iz reda hrvatskog naroda na čelu je Odbora za gospodatrstvo dok je Nezim Alagić iz reda bošnjačkog zamjenik. Na čelu Odbora za prostorno uređenje, ekologiju i stambeno-komunalne poslove je Kristina Petrović iz reda srpskog dok je Dragan Konta iz reda hrvatskog naroda zamjenik. Na čelu Odbora za povoljprivredu, vodoprivredu i šumatstvo je Ilija Ilić, izaslanik iz reda hrvatskog, a zamjenik je Mladen Lonić, izaslanik iz reda srpskog naroda. Predsjednik Odbora za denacionalizaciju i privatizaciju je Ivica Pavković iz reda hrvatskog naroda, a zamjenica mu je Sandra Imširević iz reda Ostalih.

Odbor za pravdu, opću upravu i lokalnu samoupravu vodit će Senad Alić iz reda bošnjačkog naroda dok je zamjenik Arman Zalihić iz reda Ostalih. Na čelu Odbora za povratak izbjeglih, prognanih i raseljenih osoba bit će Dževad Hadžić iz reda bošnjačkog dok će zamjenik biti Mladen Šarić iz reda hrvatskog naroda.

Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu, sport i pitanja mladih je Emir Dautović iz reda bošnjačkog, a zamjenica je Zora Dujmović iz reda srpskog naroda. Predsjednik Odbora za braniteljska i invalidska pitanja, rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu je Ivo Tadić iz reda hrvatskog, a zamjenik mu je Fahrudin Čolaković iz reda bošnjačkog naroda.

Članovi Parlamentarnog povjerenstva odgovornog za reviziju iz Doma naroda bit će Izen Hajdarević, Slađan Ilić, Tomislav Martinović, Tomislav Mandić, Vesna Saradžić, Muamer Zukić i Damir Džeba. Članovi Zajedničkog povjerenstva za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federaracije BiH su; Haris Zahiragić, Ivana Zrimšek Šaravanja,Dragan Konta, Irfan Čengić i Žarko Vuković. Pored stalnih radnih tijela čijim je izborom u potpunosti završen proces konstituiranja Doma naroda, izabrana je i nova predsjednica Kluba Srba nakon što je dosadašnji predsjednik Kluba

Igor Stojanović izabran za doopredsjednika Federacije BiH. Klub je za predsjednicu izabrao Vesnu Saradžić, također članicu SDP-a BiH.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.