logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

19°C

Kiseljak

Oblano

Primorac otkrio koliko dobro posluje Eronet

vilim primorac

HT Eronet u proteklom razdoblju bilježi povećanje prihoda u odnosu na plan od 10% na 223 milijuna KM, rekao je generalni direktor Eroneta Vilim Primorac u intervjuu za Večernji list.

"Dakle, sukladno ostvarenjima na kraju svibnja 2017., s pravom možemo istaknuti kako smo ostvarili postavljene planske vrijednosti, kako s aspekta prihoda tako i s aspekta broja korisnika. Podsjetimo, i prošle smo, 2016. godine poslovali pozitivno i ostvarili dobit od oko 7,6 milijuna KM. Ono što slobodno možemo istaknuti jest da je stabiliziran negativni trend poslovanja na -1,3% u odnosu na 2015. godinu", rekao je Primorac.

Istaknuo je kako su prihodi povećani u svakom ključnom segmentu, uz stalni rast korisničke baze.

"Ključne su troškovne kategorije smanjene te je uvedena optimizacija troškova. Ukupni trošak smanjen je za četiri milijuna KM po svim kategorijama. Neto dobit povećana je uslijed promjene modela prodaje uređaja/subvencije, a i neto dobit iz operativnoga poslovanja je pozitivna. Ono što želim istaknuti jest da znatan pozitivan utjecaj na poslovanje imaju strateški projekti, tj. jasno definiranje ključnih projekata kompanije, a fokus je na stabilizaciji te uvođenju i jačanju novih poslovnih segmenata", rekao je Primorac.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17