logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

19°C

Kiseljak

Oblano

Dvije godine od stupanja na snagu SSP-a

konferencija ssp

U Parlamentarnoj skupštini BiH u tijeku je jednodnevna konferencija na temu "Dvije godine od stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP)".

Konferenciju koja osim uvodnog dijela podrazumijeva i četiri panela na različite ali teme vezane za bh. europski put organizira Zajedničko povjerenstvo za europske integracije.

Konferenciji nazoče predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina a u prvom panelu, na temu "Europske integracije Bosne i Hercegovine kao strateški vanjskopolitički cilj" izlagali su hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Predsjednik Čović je kazao kako je po njemu glavni cilj konferencije upravo detektirati trenutno stanje u kojem se nalazimo po pitanju EU integracija te odnos prema istome jer, ponovio je, drugog cilja i puta BiH nema. Osvrnuo se i na mehanizam koordinacije kazavši kako se on mora bolje iskoristiti za što brži napredak na reformskom putu. Dok isti u potpunosti ne zaživi, dodao je, potrebno je raditi na još dva strateška cilja, ekonomsko-socijalnim reformama te unutarnjoj reorganizaciji.

Konferencijom moderira predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PS BiH Nikola Lovrinović a u uvodnom dijelu svoju podršku pružili su i Lars Gunnar Wigemark šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH te Jonathan Moore šef Misije OESS-a u BiH.

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17