logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Kreševo i Fojnica dio novog turističkog projekta

alterural kresevo 1

U Kreševu je u utorak održana još jedna od radionica na temu "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diverzifikacije ruralne ekonomije".

Radionica je za temu imala značaj suvenira u okviru turističke ponude, a sudjelovalo je dvadesetak turističkih djelatnika iz većeg broja općina, uključujući i pojedince koje se žele baviti ili se već bave ruralnim turizmom. Kreševo je u spomenutom području odličan primjer, budući da ima potkovano jaje, suvenir originalan u svjetskim razmjerima.

Projekt je vrijedan 205.832 EUR, od čega je 184.832 EUR osigurala Europska unija. U projekt su uključene općine Kreševo, Fojnica, Vareš, Ilijaš, te tri sarajevske općine: Centar, Stari Grad i Istočni Stari Grad, a traje do rujna 2019. godine. Ciljevi projekta su ohrabriti interesne skupine i potaknuti angažiranost građana kako bi se stvorilo više prigoda za zaposlenje u ruralnom području, pružiti prigodu za stjecanje novih profesionalnih vještina kako bi se omogućile inovacije, samozapošljavanje i uvjeti za ostvarivanje dodatnih prihoda u ruralnim područjima te kako bi bio osnažen održivi model ruralne ekonomije.

alterural kresevo 2

Koordinator projekta je Udruženje za razvoj ruralnog turizma "Alterural" iz Sarajeva, a u realizaciji, uz ostale, sudjeluje i Zavičajna udruga "Kreševski citrin".

artinfo.ba | preuzeto s portala kresevo.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17