logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Završena konstituirajuća sjednica Sabora ŽSB

sabor zsb novi hdz

 Osnivanjem radnih tijela te imenovanjem kolegija Sabora ŽSB u Travniku je završena konstituirajuća sjednica novog saziva te zakonodavne institucije, koja je otvorena 23. studenoga dodjelom certifikata novoizabranim zastupnicima te osnivanjem klubova i potvrđivanjem kandidat za novo rukovodstvo.

Predsjedatelj Sabora Josip Kvasina (HDZ BiH) kazao je kako je okončanje konstituirajuće sjednice uvjet za održavanje izvanredne sjednice 6. prosinca, na kojoj će biti raspravljano o Nacrtu proračuna za sljedeću godinu.

"Namjera nam je da do konca godine usvojimo proračun, kako ne bismo išli s odlukom o privremenom financiranju. Smatram da poslovnički imamo prostora da usvojimo proračun do kraja godine", kazao je Kvasina.

Na upit novinara jesu li HDZ BiH i SDA postigle dogovor o vladajućoj većini u SBK-u, Kvasina je rekao da je to još otvoreno pitanje.

"Većina službeno nije formirana, niti je bilo razgovora, pa je to još otvoreno pitanje… Ne bih prejudicirao je li ovo danas trasira smjer buduće većine, jer će o tome svi biti blagovremeno informirani ukoliko dođemo do faze da HDZ BiH i SDA razgovaraju o uspostavi vlasti," dodao je Kvasina.

Prema rezultatima listopadskih Općih izbora, od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Saboru, SDA ima deset, a isti broj mandata, nakon potpisanog sporazuma o postizbornoj suradnji sa HDZ-om 1990, ima i blok stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH. Pet mandata osvojio je SDP BiH, po dva DF i SBB, dok će u idućem četverogodišnjem sazivu Sabora jednog zastupnika imati Nezavisni blok.

Klub Hrvata pak  broji 11 zastupnika, Klub Bošnjaka 18, dok Klub Srba ima jednog zastupnika, piše drukciji.ba

kvasina-josip-sabor.jpg

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17