logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Kiseljak: Zbog nenajavljenih nestanaka struje gospodarstvenici trpe gubitke

morea namjestaj

Ivan Antić iz Kiseljaka, vlasnik tvrtke za proizvodnju namještaja „Morea“, ogorčen je zbog čestih i nenajavljenih nestanaka električne energije, zbog kojih trpi velike gubitke, piše avaz.ba

Uskladiti rad

- Iskreno, nije problem kada se radi o najavljenom prekidu jer uskladimo rad tvornice s prekidima. Problem su nenajavljeni prekidi gdje tvornica puna radnika stopira rad na sat vremena. Ja imam narudžbe za izvoz i kupce ne zanima to što nema struje u Kiseljaku, a zbog kašnjenja mogu dobiti kaznene penale – objašnjava Antić.

Kako kaže, štete koje trpi njegova tvrtka dostižu i četveroznamenkaste iznose u ovakvim situacijama.

Dodaje da nema ovaj problem samo on već i drugi gospodarsvtenici, posebno oni u mjestu Draževići, u kojem se nalazi i njegova tvornica.

I drugi gospodarstvenici ovog kraja požalili su se na slične probleme te se složili sa Antićem da problemi nastaju kada su u pitanju nenajavljeni prekidi u snabdijevanju električnom energijom, kao i da su u ovim slučajevima neminovne financijske štete.

Poslali upit

U vezi sa ovim problemom iz Avaza su kontaktirali i Javno preduzeće (JP) „Elektroprivredu HZHB“, koja je zadužena za snabdijevanje električnom energijom u Kiseljaku. U podružnici Kiseljak nisu dali nikakve informacije te su se pozvali na središnjicu u Mostaru. Kako Avaz piše, na upit koji su poslali prije sedam dana Službi za odnose s javnošću, uprkos obećanju da će dobiti odgovor čim prije, iz JP „Elektrorpivreda HZHB“ nisu se oglasili.

antic-morea.jpg


K.Topalović/avaz.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17