logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Dačić: Bakire, gotovo je s tim da je BiH unitarna država, poštuj RS i prava Hrvata

dacic

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije uspjelo stvaranje unitarne BiH i poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da je gotovo s tim i da treba poštovati Republiku Srpsku.

“Bakire, gotovo je s tim da je BiH unuitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, a mi imamo interes da živimo zajedno i u miru”, rekao je Dačić za Prvu tv komentirajući to što je Izetbegović nazvao Dačića Miloševićevim učenikom koji neuspješno pokušava napraviti paralelu između Kosova i Republike Srpske.

Dačić ističe da Izetbegović voli nastupati na takav način i da nema ništa protiv da svatko iznosi svoje mišljenje.

“BiH nije priznala Kosovo, ali Bakir se zalaže za to. Kosovo je bila pokrajina u bivšoj Jugoslaviji. Kada pogledate koliko ima procenutalno Albanca u Srbiji u odnosu na Srbe u BiH, to je neusporedivo, čak više prava po osnovu Daytona ima Republika Srpska nego što je nekada imalo Kosovo. Govorio sam o tome da ako se već išlo ka priznanju jednostranih akata u vreme jedostranog proglašenja nezavisnosti Kosova onda je mogla i Republika Srpska da proglasi otcepljenje i formiranje svoje države”, naveo je on.

Dodaje da predstoje izbori u BiH i da svatko tu gleda neku svoju političko – filozofsku i marketinšku priču.

“Ali, potezi bošnjačkog vodstva koji je vodio Alija Izbetbegović u tom momentu nisu vodili ka smirivanju situacije već ka stvaranju unitarne Bosne i to im nije uspjelo”, zaključio je Dačić./HMS/

artinfo.ba | preuzeto s portala hms.ba

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17