logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Dan općine Tomislavgrad: Nastavlja se borba za ugodniji život i snove koje su sanjali naši branitelji

tg 1

"Hrabrost, vjera u Boga i povjerenje u narod pomoći će nam osloboditi se straha i malodušja kako bismo nastavili borbu za sudbinu svog naroda te ostvarenje snova za koju su se borili i naši branitelji. Ova zemlja je nekome maćeha a nekome majka i nevolje hrvatskog naroda su slične gdje god on živi pa tako i u duvanjskom kraju no one nas tjeraju da se i dalje borimo i nikad ne odričemo svog imena", kazao je u odvodnom dijelu današnjeg obraćanja načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin na svečanoj sjednici Općinsko vijeća povodom obilježavanja Dana ove općine.

Načelnik Vukadin je, kako je kazao, s ponosnom predstavio kratak pregled urađenoga u protekloj godini, istaknuvši kako je ova općina trenutno iznad bh. prosjeka te najavio daljnju borbu za ugodniji život stanovnika ovoga kraja odnosno nastavak rada na zadatku svake lokalne zajednice, a to je izgradnja infrastrukture te osiguravanje što povoljnijeg poslovnog okruženja za investicije a ne vladavina svim područjima života iste.

tg 2

Višemilijunska ulaganja u Tomislavgrad vidljiva su u nekoliko segmenata, od investicija u vodovodne i kanalizacijske mreže, školstva, cestovne infrastrukture do gospodarstva. Vrijedi spomenuti izgradnju prvog vjetroparka u BiH te završetak radova na drugom kao i skorašnje polaganje kamena temeljca za crpnu hidroelektranu Vrilo.

Osim Elektroprivredi HZ HB za gore spomenute projekte, zahvalio i je gospodarstvenicima ovoga kraja kao i županijskoj te višim razinama vlasti ali i Vladi RH. S obzirom da se radi o ekološki održivim ulaganjima, načelnik Vukadin je kazao da su i ovi projekti dokaz pozitivnog okruženja ali i opredijeljenosti za očuvanje ovog kraja kao sredine zdravog življenja te je pozvao i ostale sredine, barem one gdje žive većinski hrvatsko stanovništvo da se aktivnije okrenu projektima 21. stoljeća.

U svoje osobno te u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića Dan općine svima nazočnima čestitala je i predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara kazavši kako je Tomislavgrad jedan od najboljih primjera činjenice da je upravo lokalna samouprava temelj našeg društva a čija snaga jamči i sigurnost ostalih razina vlasti.

tg 3

"Zadovoljne lokalne samouprave čiji žitelji imaju mogućnost ostvarenja svojih prava u istima, jamac su opstanka i hrvatskog naroda u BiH" kazala je predsjedateljica Bradara spomenuvši i nužnost osiguranja jednakog razvoja svih sredina u BiH.

U ime nazočnih predstavnika lokalnih zajednica iz BiH na sjednici se obratio načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić dok je u ime općina i gradova iz Republike Hrvatske govorila načelnica Pleternice Antonija Jozić.

Dobrodošlicu svim gostima poželio je predsjedatelj Vijeća Luka Krstanović spomenuvši ukratko i rad Vijeća ali i povijest općine Tomislavgrad koja danas, kako je kazao, teži jednom, za život modernom prostoru koji se pak ne odriče svoje kulture i tradicije.

Svečanoj sjednici kojoj je prethodilo polaganje vijenaca te zajednička molitva ispred spomen obilježja nazočile su i Nives Tiganj, izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, Jadranka Modrić, konzulica Generalnog konzulata RH u Mostaru, Robert Bagarić, predsjednik Skupštine HBŽ, Ivan Jozić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije kao i ministri Stipan Šarac i Petar Galić, načelnici Posušja, Kupresa te brojnih općina iz Hrvatske.

tg 4

Ove godine, Općinska priznanja dobili su Vinko Ljubas, dr Pere Papić posthumno kao i Jozo Leutar.

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17