logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Čović iz Viteza poručio: Pobijedit ćemo uvjerljivije nego prošli put

hdz vitez 1

Predsjedništvo HDZ-a BiH je danas, uz podršku svih Županijskih odbora jednoglasno predložilo Dragana Čovića kao kadidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Razgovaralo se i o pristiglim kandidatima s terena koje su organizacijske cjeline HDZ-a BiH kandidirale za izborne liste. Zaključak je kako će se u narednim danima liste svih razina vlasti slagati.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH koje je održano u Vitezu, dominirale su aktualne teme, te se raspravljalo o političkoj situaciji, vođenim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona kao i razgovorima sa Venecijanskom komisijom.

hdz vitez 3

Razgovarano je i osnovnim smjernicama, programu i porukama HDZ-a BiH, koje će biti u kampanji te je zaključeno kako izbore treba dobiti, jer nitko ništa kao ni dosad neće dati hrvatskom narodu, ako se sami ne izborimo za to. Sudjelovanje u vlasti jedini je način osiguranja institucionalne jednakopravnosti kako bi sami sebi birali legitimne hrvatske predstavnike.

Predsjedništvo je i danas potvrdilo i naglasilo kako se HDZ BiH zalagao i zalaže za implementaciju presude Ustavnog suda BiH, bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i ona se mora provesti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Obratio se i Čović

Nakon objavljivanja kandidature za člana Predsjedništva BiH, Dragan Čović, lider HDZ-a i aktualni član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda najavio je kampanju kojom će, kako je poručio, HDZ BiH još uvjerljivije dobiti predstojeće izbore u listopadu 2018. godine.

hdz vitez 2

"Ne znam tko će sve biti kandidat za član Predsjedništva, 2002. ih je bilo osam, na proteklim šest, a sada šest do osam. Ne razmišljamo Tko nam je protukandidat, pravimo kampanju da uvjerljivo dobijemo izbore, uvjerljivije nego prošli put", poručio je Čović.

On je kazao da će imati identičan odnos prema protukandidatima - ali će se baviti svojim glasačkim tijelom.

"Jedan dio glasačkog tijela će biti ono koje se ne preklapa sa HDZ-ovom glasačkim tijelom. Sarajevske stranke su predložile kandidate, to je druga baza. Ne poklapa se ni jedan posto u cjelini, to neće opterećivati našu kampanju", izjavio je.

On je kazao da će se baviti prije svega hrvatskim narodom i da HDZ BiH "ostane snaga koja može predvoditi BiH na njenom evropskom putu i pozicioniranju hrvatskog naroda kao konstitutivnog", izjavio je.

hdz vitez 6

Izrazio je nadu da će BiH u narednu godinu ući kao kandidat za članstvu u EU zajedno sa istočnim i zapadnim susjedima, a za MAP je kazao da je to praktično završena stvar.

"Možda ga dobijemo naredni mjesec. To je završena priča. Mi smo u MAP-u, da li će to biti naredni mjesec ili... Ja bih volio da to bude sutra", izjavio je dodavši da se analizira da li je članstvo u MAP-u bolje ostvariti prije ili poslije izbora.

Vrše provjeru kandidata

Čović je kazao i to da HDZ kao ozbiljna stranka vrši provjeru kandidata.

"Imat ćemo bijelu knjigu, analizu svega onoga što smo radili na svim razinama vlasti. To se odnosi na nositelje, imat ćemo kritičan osvrt", kazao je uz poruku:

"Neka nas analiziraju, to će nas učiniti jačim".

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17