logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Dom naroda okončao dvije sjednice, nova sredstva za autocestu

klub zastupnika hdz

Dom naroda Federalnog parlamenta ovoga je tjedna nastavio i završio redovito zasjedanje, koje je prekinuto 10. svibnja

Izaslanici su se očitovali o izvješćima o radu iz 2016. godine, i to Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Fonda za zaštitu okoliša, Agencija za bankarstvo FBiH, Međunarodnog aerodroma „Sarajevo”, BH Telecoma, „Sarajevoputeva“, BH Gas-a i Željeznice Federacije BiH.

Izaslanici su se izjasnili i o izvješćima o financijskoj reviziji Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih osoba - Bakovići i Federalnog zavoda za agropedologiju za 2016. godinu, kao i prošlogodišnjim izvješćima a o zaduženju Federacije po osnovu emisije trezorskih zapisa.

Osim izvješća, između ostaloga, data je suglasnost na strategije upravljanja dugom od 2017. do 2019. i od 2018. do 2020. godine, kao i strategije razvoja metalskog i elektro sektora, drvne industrije i industrije građevinskog materijala.

Dom naroda Parlamenta FBIH nakon redovne održao je i izvanrednu sjednicu na kojoj su usvojene predložene izmjene Zakona o stečajnom postupku kojima se provodi presuda Ustavnog suda a koje je prethodno usvojio i Zastupnički dom te Prijedlog zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.

Prihvaćena su zaduženja za realizaciju nekoliko projekata - "Koridora 5C Mostar jug", "Koridora 5C Zenica Sjever", "Autoceste Nemila-Donja Gračanica", "Koridora 5C poddionica Nemila - Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta A)" i "Koridora 5C poddionica Nemila - Donja Gračanica (Zenica Sjever) (Komponenta B)".

Ukupan iznos zaduženja je 186 milijuna eura kojima se omogućava gradnja novih 40 kilometara autoceste na Koridoru 5C.

artinfo.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17