logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Terzić i Čavara razgovarali o pripremama za izgradnju brze ceste Lašva-Travnik

terzic i cavara

Direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić upoznao je u srijedu predsjednika FBiH Marinka Čavaru s pripremama za izgradnju brze ceste Lašva -Travnik. S obzirom da je započela građevinska sezona, Čavar i Terzić razgovarali su o ubrzanim pripremama za početak izgradnje brze ceste, kako bi nakon usvajanja rebalansa federalnog proračuna gradnja što prije mogla početi.

Iz ureda Predsjednika Federacije BiH podsjećaju kako je Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je rebalans Proračuna Federacije BiH za 2018. godinu kojim su predviđena sredstva za izgradnju brze ceste Lašva-Travnik, dok to isto mora uraditi još i Zastupnički dom Parlamenta FBiH. Čavara i Terzić složili su se su se kako je neophodno da Zastupnički dom što prije usvoji rebalans kako bi Autoceste FBiH mogle raspisati natječaja za odabir izvođača radova.

Terzić je upoznao predsjednika Federacije BiH da su JP Autoceste FBiH odmah nakon odluke Doma naroda Parlamenta FBiH, uz punu suradnju Općine Vitez, pokrenule proces eksproprijacije te da očekuju da Općine Novi Travnik i Travnik na isti način pristupe stvaranju uvjeta za izgradnju.

Za realizaciju ovog projekta potrebna je daljina dobra suradnja Županije Središnja Bosna i općina kroz koje prolazi brza cesta, a posebno usvajanje odluke Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o Rebalansu proračuna za 2018. godinu, navodi se u priopćenju.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17