logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

5°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović održala predavanje na Sveučilištu u Mostaru

kolinda u mostaru

''Hrvatska potpora briselskom putu država jugoistočne Europe'' tema je predavanja koje je održala predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović na Medicinskom fakultetu Sveučilištu u Mostaru.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo kako hrvatska iskustva kao članice Europske unije i članice NATO-a mogu biti od pomoći jer i mi težimo tom putu, te je dodao kako novo vrijeme zahtjeva i nove paradigme, nove politike i nove pristupe.

"Jedan takav je i pretvorba iz sustava pomoći u sustav partnerstva. Upravo to danas provodimo na Sveučilištu u Mostaru zajedno s institucijama iz Republike Hrvatske, javnim sveučilištima, institutima, gospodarskim subjektima, centrima za istraživanja… Takvim pristupom danas privlačimo studente i stručnjake, ne samo iz BiH, nego iz cijele Europe, a posebice Republike Hrvatske", objasnio je rektor dr. Tomić.

kolinda u mostaru 1

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović je istaknula kako se nada da će doći do promjene Izbornog zakona u BiH.

"Ukoliko to ne bude moguće, onda se zaista nadam da će političari pokazati apsolutnu odgovornost za budućnost države te kako će dogovoriti stabilnu vladu koja će upravljati procesom koji je ključan za BiH sljedećih nekoliko godina. U očekivanju početka pregovora sa EU treba imati stabilnu vladu koja će provoditi reforme, koje nisu uvijek popularne", rekla je Grabar – Kitarović te dodala kako je stabilizacija jugoistočne Europe glavni prioritet Hrvatske..

Grabar - Kitarović susrela se i s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, a nazočila je i tradicionalnoj manifestaciji dodjele nagrade ''Večernjakov pečat 2018.".

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17