logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

U Vitezu održan 8. sajam zapošljavanja

vitez sajam 0

Više od 55 poslodavaca predstavilo je u ponedjeljak i utorak ponudu radnih mjesta na Osmom sajmu zapošljavanja u Vitezu koji je, prema podacima organizatora, posjetilo više od 950 nezaposlenih, prenosi Fena. Prema podacima Službe za zapošljavanje, u SBŽ-u je, na kraju prošle godine, bilo 36.799 nezaposlenih.

"Problem se javlja na relaciji potreba poslodavaca i očekivanja nezaposlenih. Naime, poslodavci imaju problem pronaći kadar koji im je potreban, a među ostalim, zato što tijekom srednje škole mladi nisu imali dovoljno prakse", kazao je direktor Službe za zapošljavanje Srednjobosanske županije (SBŽ) Željko Lončar.

Po njegovim riječima, trenutno postoji potreba za radnicima u proizvodnji tekstila i obuće te dijelom u građevinarstvu, dok prema provedenim anketama, postoji višak medicinskih i dijelom strojarskih tehničara.

vitez sajam 1

Lončar je naglasio kako sajam zapošljavanja predstavlja dobru priliku za nezaposlene te da 30 posto njih pronađe posao u periodu od godinu dana.

"Od 810 nezaposlenih, koji su prošle godine bili na sajmu, njih 262 su u radnom odnosu. Dakle, svakako da od ovog sajma imaju koristi jer im je to prilika da upoznaju potrebe tržište rada i da im se prilagode", istaknuo je Lončar.

Sajam zapošljavanja u Vitezu organizira Služba za zapošljavanje SBŽ-a, uz potporu Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade SBŽ-a.

vitez sajam 2

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17