logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vlada SBŽ: Suglasnost za financiranje novih bolničkih odjela

vlada zsb odluka

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) dala je danas suglasnost da županijski Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) uveća sredstva za financiranje liječnika na novim odjelima bolnica u Travniku i Novoj Biloj, piše Fena.

Županijski ministar zdravstva Nikola Grubešić pojasnio je kako se radi o odjelima oftalmologije u bolnici u Travniku te otorinolaringologije u Novoj Biloj, te da je iz ovih medicinskih ustanova upućen zahtjev za njihovim priznavanjem. Kako je kazao, izdvajanje sredstava za rad tih odjela, odnosno 12 doktora medicine u Bolnici Travnik, te devet u bolnici u Novoj Biloj, doprinijet će financijskoj stabilnosti tih medicinskih ustanova, a to neće zahtijevati izdvajanje iz proračuna SBŽ-a.

Grubešić je istaknuo kako će od novih bolničkih odjela najviše koristi imati pacijenti koji više neće morati putovati u druge gradove kako bi dobili zdravstvene usluge.

"Na Odjelu oftalmologije u Travniku već rade jednostavnije operacije, a također i na Odjelu otorinolaringologije u Novoj Biloj. U tome smislu, trebamo i dalje razvijati ove bolnice koje nude 90 posto zdravstvenih usluga našim pacijentima, uključujući i Bolnicu za plućne bolesti i TBC", kazao je Grubešić.

Premijer Tahir Lendo ocijenio je kako su pacijenti u SBŽ-u dobili dva važna bolnička odjela, te da je dobro da oni imaju i odgovarajući status. /fena/

artinfo.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17