logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Magazinović brutalno izvrijeđao Nikolu Lovrinovića zbog Izbornog zakona

niko lovrinovic

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, poručio je zastupniku Nikoli Lovrinoviću (HDZ) da je po političkim idejama bliži Srednjem vijeku, te da ima strah od naprednih tehnologija

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi se danas izjasniti o zahtjevu grupe zastupnika za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora.

"Ovo je prilika da se u okviru PD izjasnimo za i protiv retrogradnih procesa koji su više nego prisutni u izbornom ciklusu. Dobro znate da neke političke stranke imaju 20.000 glasova evidentiranih kada se otvore biračka mjesta", rekao je, između ostalog, Magazinović.

Lovrinović je rekao da je tražio mišljenje SIP-a, jer bi se trebala nabaviti oprema, piše N1.

"Nisam rekao da oni donose Zakon, to radimo mi. To više nije tajnost glasovanja. Birač mora doći, prezentirati se i ići na glasovanje. Kada da skenirate? Dajte nemojte biti smiješni. Kada govorite o krađi glasova, 15 godina se jednom cijelom narodu krade pravo da bira svoje zastupnike u Dom naroda. To je daleko važnije pitanje nego ovo čime se vi bavite."

Nakon izlaganja zastupnika Nikole Lovrinovića (HDZ), Magazinović se javio za ispravak netočnog navoda poručivši kolegi da "naginje Srednjem vijeku".

"Ne mogu se oteti utisku da imate strah od naprednih tehnologija. Ja sam mislio da ste vi po političkim idejama bliži Srednjem vijeku, ali izgleda da kada govorimo o tehnologiji da i tu naginjete više tom vremenu.", rekao je Magazinović.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17