logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Video:Bradara- Proračuna će biti ali preglasavanja više ne smije

lidija bradara

 Gostujući u sinoćnjem Dnevniku D,Federalne televizije, predsjedateljica Doma naroda Lidija Bradara i predsjedatelj Zastupničkog doma Edin Mušić razgovarali su o trenutnom stanju u Parlamentu FBIH s naglaskom na izglasavanje Proračuna.

Premda su mediji jučerašnji sastanak predstavnika Parlamenta i Vlade FBIH pomno ispratili, riječ je samo o jednom u nizu sastanaka odnosno konstantnoj komunikaciji svih aktera parlamentarne većine u cilju što skorijeg dolaska do rješenja.

"Izgubljeno povjerenje se teško vraća" kazala je Bradara na početku emisije "jer se partneri u parlamentarnoj većini ne bi trebali preglasavati i ne radi se o glasanju kako je kazao kolega Mušić nego o pokušaju održavanja iznimno važne sjednice bez i jednog zastupnika iz reda hrvatskog naroda".

lidija bradara

Kada je riječ o javnosti i odgovornosti prema građanima, Bradara je mišljenja kako ne treba izglasati Odluku o privremenom financiranju jer je Proračun dobar i prostora za njegovo izglasavanje još ima, međutim, preglasavanje se više ne smije ponoviti, i Stranka demokratske akcije mora pružiti određeno jamstvo da se slična situacija više neće ponoviti, kazala je između ostaloga. "Dosad je usvojeno 400 akata i bez obzira na situaciju građani neće biti taoci ove situacije premda ja predstavljam Dom naroda kojeg čini predstavnici naroda i županijskih skupština koje su donijele svoje proračune na vrijeme".

"Nekome ovo pitanje izgleda nevažno, no hrvatskom narodu je pitanje preglasavanja jako važno. Pitanje je, što je sljedeće, jer ovaj narod nema pravu jednakopravnost, birali su nam izaslanike u Dom naroda, člana Predsjedništva i u trenutku kada pričamo o izmjenama Izbornog zakona, pokušava se zabraniti prefikse "hrvatski" i "Herceg Bosna" iz imena javnih poduzeća. Činimo sve da postignemo dogovor no očito je kako ovu državu ne vidimo svi na isti način" zaključila je Bradara

 

Video: Dnevnik 3 FTV

 

artinfo.ba

 

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17