logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Predstavljeno izvješće o kapacitetima i potrebama županijskih Skuština u procesu europskih integracija

dn fbih predstavljen projekt 5

"Imajući u vidu značaj i ulogu županija/kantona u Federaciji BiH u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, u proteklih nekoliko godina EU je u BiH podržala nekoliko projekata čiji je cilj bio ojačati kapacitete zakonodadavnih tijela vlasti u BiH i pripremiti ih proces europskih integracija. Nakon „Twinning“ projekata namijenjenih jačanju kapaciteta državnog i entitetskih parlamenata, trenutačno se, u suradnji s partnerima iz Narodne Skupštine Repubike Mađarske realizira „Twinning Light“ projekt. Namijenjen je jačanju kapaciteta županijskih/kantonalnih skupština, odnosno njihovoj pripremi za aktivnosti u procesu europskih integracija", navodi se u priopćenju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

U sklopu navedenog projekta Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas, 14.11.2017. godine, bio je domaćin sastanku na kojemu je rukovodstvo ovog doma zajedno s čelnicima županijskih/kantonalnih Skupština, predstavnicima Delegacije EU u BiH i Narodne Skupštine Republike Mađarske, razmatralo i usvojilo Izvještaj o procjeni kapaciteta i potreba županijskih/kantonalnih Skupština u procesu integracija u EU.

"Nadam se kako ćemo uskoro dobiti kandidacijsku status i započeti pregovore za članstvo u EU. U tom kontekstu uloga županija je veoma važna i ovo je prilika za procjenu ne samo kapaciteta već i izazova koji nam stoje na europskom putu kako bi na njih mogli što kvalitetnije odgovoriti", istaknula je ovom prigodom Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sastanak su veoma korisnim ocijenili i Jan Snaidauf, šef političkog i ekonomskog odjela Delegacije EU kao i predstavnici Skupština županija/kantona u Federaciji BiH.

artinfo.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17