logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

15°C

Kiseljak

Oblano

Vlada FBiH pojačava nadzor nad tvrtkama "Agrokora"

konzum pod lupom

Dobavljačima se plaća selektivno, nema programa zbrinjavanja radnika

Vlada FBiH, na sjednici održanoj u jučer u Sarajevu, razmatrala je i informaciju o radu sedam tvrtki s područja Federacije BiH koje su dio posrnulog hrvatskog koncerna "Agrokor". Predstavnici Vlade FBiH od početka godine prate stanje u spomenutim poduzećima, ali će očito morati pojačati nadzor nad aktivnostima koje se provode s ciljem saniranja stanja jer je došlo do odstupanja u odnosu na plan s početka godine. Umjesto spajanja s "Konzumom", ugašena je tvrtka "Velpro", dok "Merkator" preuzima samo zdravi dio "Konzuma", lanca trgovina koji samo u Federaciji BiH ima više od tri tisuće zaposlenih.

Prema saznanjima do kojih su došli predstavnici Skupštine dobavljača, obveze prema dobavljačima kojima "Agrokor" duguje 120 milijuna KM izmiruju se selektivno što predstavlja izravno kršenje Zakona o financijskom poslovanju. Nema ni programa zbrinjavanja radnika kojih je od početka godine bez posla u "Agrokorovim" tvrtkama ostalo 288 ne računajući dodatnih 150 zaposlenika "Velpra".

Zbog svega navedenog Vlada Federacije BiH odlučila je pojačati nadzor nad aktivnostima koje se provode nad tvrtkama u Federaciji BiH koje su u vlasništvu koncerna "Agrokor".

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17