logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

15°C

Kiseljak

Oblano

Vlast u FBiH prestaje financirati oporbu!

selidba

 Vlada FBiH seli iz zgrade SDP-a

Socijaldemokratska partija BiH ostaje bez značajnog izvora prihoda, točnije bez 42 tisuće KM mjesečno, bez PDV-a koliko joj je za najam prostorija plaćala Vlada Federacije BiH, piše Večernji list.

U zgradi u ulici Alipašina u Sarajevu za koju se SDP proglasila vlasnikom tvrdeći da baštini vrijednosti nekadašnje Komunističke partije koja je bila njezin vlasnik, smještena je većina federalnih ministarstava te institucija ovog entiteta. Svi zajedno, izuzev Federalne agencije za privatizaciju od prvog rujna bit će smješteni u zgradi „Energoinvesta“ u naselju Pofalići, gdje će, za manju najmaninu u mjesečnom iznosu od sedam tisuća KM, imati više prostora. Agenciji za privatizaciju F BiH bit će ponuđen besplatan smještaj u vilu „Braun“ koju već koristi nekoliko federalnih institucija do donošenja Zakona o restituciji. Budući da će vila „Braun“ biti predmetom spomenutog zakona od preseljenja predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH u ovaj prostor zasad se odustalo, izvjestio je članove Vlade F BiH na ovotjednoj sjednici Davorin Korać, direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH.

Preseljenje sjedišta Vlade F BiH u zgradu „Energoinvesta“ dio je aktivnosti do pronalaska trajnog rješenja smještaja institucija Federacije BiH koje sjedišta, pored Sarajeva imaju i u Mostaru. No, za početak manja najamnina sasvim je sigurno bolje rješenje od nastavka višegodišnjeg punjenja računa određenoj političkoj stranci koja sebe smatra ideološkim i pravnim sljebenikom bivše Komunističke partije, od čega je ostvarila ogromnu financijsku korist iz Proračuna kojeg pune svi narodi i građani Federacije BiH.

artinfo.ba/ap

 

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17