logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

UPALILE LAŽI BOŠNJAČKIH MEDIJA Smijenjen Ivan Del Vechio

del-vechio-dok.gif

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske donijelo je odluku o smjeni veleposlanika Ivana Del Vechija u BiH zbog njegovog odlaska 9. siječnja u Banju Luku gdje se obilježavao Dan Republike Srpske.

Hrvatska šefica diplomacije Marija Pejčinović Burić kazala je kako je hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio odlazeći u Banju Luku donio pogrešnu odluku i imao krivu procjenu.

"On tamo tog dana nije trebao biti", naglasila je Pejčinović Burić, ističući da njegov odlazak na tu proslavu "predstavlja veliko iznenađenje", posebno što joj tijekom svog mandata nikada nije prisustvovao.

Hrvatsko ministarstvo je ranije priopćilo da nije bilo upoznato s odlaskom Del Vechija u Banju Luku na prijem povodom Dana Republike Srpske i da je on zbog toga povučen u Zagreb na konzultacije.

Odlukom o povlačenju veleposlanika, Republika Hrvatska nasjela je na laži bošnjačkih medija koji su cijeli dan nepotpuno izvještavali o proslavi Dana Republike Srpske, naime, Ivan Del Vechio i Dragan Čović nisu boravili u Palati Predsjednice RS prilikom dodjele odlikovanja Lisici što je u bošnjačkim medijima prenošeno kao činjenica.

Također, dan Republike Srpske nije neustavan s obzirom na to da je iz zakona maknut sporni dio o krsnoj slavi ovog entiteta koji se mogao tumačiti kao diskriminacija nepravoslavnih stanovnika ovog entiteta.

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17