logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Na snazi su zimski uvjeti vožnje sa posebnim ograničenjima

obvezni lanci

Zbog novih snježnih padavina sporije se prometuje na većini puteva u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice u južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za teretna motorna vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica, kao i na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na dionicama autoputa A-1 Zenica jug – Sarajevo sjever i Sarajevo zapad – Tarčin postavljeno je ograničenje brzine od 80 km/h, a na dionicama Sarajevo sjever – Sarajevo zapad i Zvirovići – Bijača, brzina je ograničena na 60 km/h.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, a posebnu pozornost skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pozornost posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu dulja od 30 minuta.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17