logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Okrugli stol o Domovinskom ratu i obrani Središnje Bosne

buhine kuce

 

 

U viteškom motelu Bor u srijedu, 9. siječnja, bit će održan okrugli stol na temu “Domovinski rat i obrana Središnje Bosne” povodom 25. obljetnice zločina tzv. Armije RBiH u Buhinim kućama nadomak Viteza.

Tim povodom, udruge proistekle iz Domovinskog rata Srednjobosanskog kantona organiziraju okrugli stol s početkom u 12:30 sati.

O Domovinskom ratu u Središnjoj Bosni i zločinima tzv. Armije RBiH nad zarobljenim pripadnicima HVO-a i hrvatskim civilime te jednogodišnjoj opsadi hrvatskih enklava u tom dijelu BiH, govorit će Vladimir Šoljić, predsjednik HZ HB i ministar obrane u nekadašnjoj Vladi HRHB te Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i djelatnik centra, znanstvenik Hrvoje Mandić.
U srijedu će u Vitezu biti obilježena 25. obljetnica zločina tzv. Armije RBiH nad hrvatskim braniteljima i civilima počinjenog u Buhinim kućama 9. siječnja 1994. godine u kojem je svirepo ubijeno 27 osoba hrvatske nacionalnosti. Paljenje svijeća i polaganje vijenaca za sve poginule pripadnike Viteške brigade HVO-a i pripadnike travničkih specijalaca “Munja” kao i hrvatske civile počinje u 10:50 sati na groblju Topala, a u 11 sati bit će služena sveta misa zadušnica.

Zločin tzv. Armije RBiH jedan je u nizu zločina počinjenih nad hrvatskim braniteljima i civilima tijekom opsade Središnje Bosne za kojeg još uvijek nema kazneno odgovornih pred Sudom BiH.

 

 

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17