logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Stiže nam polarna hladnoća: Padaju temperature, snijeg...

sinopticka karta

Početak tjedna pred nama donijet će pad temperatura i snijeg, javlja međunarodni meteorološki servis Severe Weather. Do sredine siječnja prognoziraju veliko zahladnjenje, čak i polarnu hladnoću s temperaturama nižim od prosjeka u većem dijelu Europe.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne će prevladavati pretežito vedro, a u ostatku naše zemlje pretežito oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od -10 do -4, na planinama do -15, na jugu od -3 do 2, a dnevne od -5 do 0, na jugu od 0 do 4 °C.

U utorak jutro u većem dijelu zemlje prevladavati će pretežito sunčano s maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tijekom dana porast naoblake sa sjeverozapada. U večernjim satima snijeg se očekuje u većini područja. Jutarnje temperature od -12 do -5, na planinama do -16, na jugu od -3 do 1, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 2 do 7 °C.

U srijedu oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom, a u Hercegovini sa susnježicom i kišom. U većem dijelu Posavine i Krajine uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 3 do 8 °C.

I Zoran Vakula je za Hrvatsku objavio prije par dana dugoročnu prognozu za prvu polovicu 2019.

- U prvom desetodnevlju nove godine bit će još hladnije, vjerojatno ponajviše od 4. do 9. siječnja, kada ponegdje čak najviša dnevna temperatura zraka može biti niža od prosječne najniže, prognozirao je Vakula za HRT.

- Trenutačne prognoze za prvu polovinu 2019. godine ne upućuju na neka velika odstupanja od prosječne temperature, posebice ne u sjevernim krajevima unutrašnjosti, ali ne smije se zaboraviti kako su dugoročne prognoze još uvijek daleko od savršenstva. Promjene su moguće, a i iznenađenja, za mnoge i neugodna, navodi Vakula.

Dobro je, poručio je Vakula, pripremiti se, ne samo u prvom dijelu 2019. godine, nego i kasnije - na nove raznolike rekorde i ekstreme.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17