logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Zastoji, prometne te duge kolone na izlazu iz BiH

policija-snijeg.gif

Zbog prometne nezgode obustavljen je promet na magistralnom putu M-17 Maglaj - Doboj, kod mjesta Šije. U tijekuku je obavljanje policijskog uviđaja.

Zbog popriječenih teretnih vozila obustavljen je promet na magistralnom putu M-5 Travnik - Donji Vakuf na području Komara.

Na većini puteva u BiH zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolnika prometuje se usporeno. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolniku, BIHAMK ovdje upozorava na povremeno jače udare vjetra.

Na putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putu Olovo -Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz prometa teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Znatno je otežano i prometovanje na putu Sarajevo - Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Savjetuje se opreznija vožnja i napominjeu se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za sve kategorije vozila.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić - Ličko Petrovo Selo zabranjeno je prometovanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Za dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17