logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Stanje na cestama: Policija isključuje teretna vozila bez lanaca

snijeg-kis-grtlica.jpg

 

Foto:ilustracija

Zbog intezivnih snježnih padalina na području Karaule, na putu Olovo -Kladanj, policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Preko prijevoja Romanija (Sarajevo - Rogatica) i Mlinište (Glamoč - Mrkonjić Grad) na snazi je zabrana prometa za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega ili leda na kolniku ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajaju se dionice: Sarajevo - Olovo - Kladanj, Sarajevo - Foča, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik - Bugojno, Jajce - Donji Vakuf - Travnik, Bugojno - Kupres, te i na šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje pojačana je frekvencija vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17