logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Idealni uvjeti za skijanje na Rostovu

rostovo-skijanje.jpg

Otvorena je zimska sezona na skijalištu Rostovo, koje je od Bugojna udaljeno oko dvanaest kilometara.

"Uložili smo maksimalne napore i obradovali ljubitelje skijanja, koji su s nestrpljenjem čekali da se to dogodi. Uvjeti za skijanje su odlični, a trenutna visina snijega iznosi oko trideset centimetara", kazao je rukovoditelj Ski-centra “Rostovo” Rusmir Kurbegović.

Dodaje da ovaj centar posjeduje dva ski lifta tipa “sidro”, čiji su kapaciteti 1.500 skijaša na sat, i da je udaljenost skijaških staza od hotela oko stotinu metara.

Po njegovim riječima, skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a mogućnost za eventualne ozljede skijaša i oštećenje skija minimalna, s obzirom na travnatu podlogu terena.

Staza je opremljena reflektorima, tako da je svima koji to žele omogućeno da skijaju i noću, naglasio je.

Ističe da su zanimanje za boravak u Ski-centru “Rostovo” pokazali i ove zime gosti iz Republike Hrvatske i pojedinih bh gradova, koji su odlučili zimski odmor provesti na bugojanskom skijalištu.

"Očekujemo da će uskoro biti popunjeni svi raspoloživi smještajni kapaciteti u hotelu i Etno-selu “Babići” koje se nalazi u neposrednoj blizini i da je pred nama uspješna zimska sezona", kazao je Rusmir Kurbegović.

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17