logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

ŽSB: Srednjoškolci obradovali preko 500 mališana

srednjoskolci-zsb-paketici.jpg

 

Mreža vijeća učenika ŽSB i ove godine je uspješno realizirala aktivnost “Jedan slatkiš, jedno dijete” u kojoj su skupljeni slatkiši u vrijednosti od 3.970 KM.
Učenici su vrijedno radili tijekom prosinca u cilju da za ovogodišnje praznike obraduju što veći broj mališana, što su i uspjeli. Skupljena su 523 paketića koja su poklonjena djeci slabijeg imovinskog stanja, djeci s poteškoćama u razvoju ali i onim mališanima koji su praznike proveli u bolničkim krevetima, stoji u priopćenju.


-Projekti ovog tipa imaju isključivo jedan cilj, a to je obradovati mališane i na najljepši način privesti kraju ovogodišnje aktivnosti. Za samo jedan paketić, dobili smo bezbroj osmijeha, što meni lično predstavlja ogroman uspjeh i sreću. U odnosu na prethodnu godinu, skupili smo veći broj paketića, što samim tim govorio da su i građani spremni učestvovati i darovati slatkiš za osmijeh, istaknula je Tara Prasko kao članica Mreže.
Učenici koji pohađaju srednje škole na području Travnika i Novog Travnika, paketićima su obradovali djecu u Kantonalnoj bolnici Travnik, te djecu sa poteškoćama u razvoju. Pored toga, učenici ostalih srednjih škola na području ŽSB, paketiće su podijelili u vrtićima, javnim kuhinjama i pedijatrijskim odjelima u svojim gradovima. Također, određeni broj paketića poslan je putem Crvenog križa, za djecu migranata. Uz podjelu paketića, učenici su se zabavljali i igrali sa mališanima, te ujedno stekli i divno iskustvo.

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17